Bu sergi kaçmaz | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu sergi kaçmaz


 

Fotoğrafçı Mustafa Eser’in “MakroMERSİN-1001 Kelebek” isimli fotoğraf sergisinin açılışı MTSO Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Doğanın en narin canlılarını fotoğrafladığını belirten Eser, “Çiçekler mutluluğu, kelebekler özgürlüğü, doğa ise yaşam sevincini simgeler. Ben, çiçek-kelebek çekerken aslında

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (MTSO) yapılan açıklmaya göre, fotoğrafçı ve yeminli Mali Müşavir Mustafa Eser, odanın sanat galerisinde fotoğraf sergisi açtı. Mersin’de yaşayan kelebek türlerini fotoğraflayan Eser, çektiği fotoğrafları “MakroMERSİN-1001 Kelebek” isimli sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu. 33 fotoğrafın yer aldığı sergi açılışına MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Güneş, MTSO Meclis Üyesi Ahmet Akın, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burak Gazi ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konuşan Mustafa Eser, bir Mersinli olarak, Mersin’e bir vefa borcu hissettiğini ve bu borcunu hazırladığı proje ile ödemek istediğini söyledi. Mersin’in çiçeklerini, kelebeklerini ve doğasını fotoğraflayarak 3 aşamalı bir proje hazırladığını belirten Eser, projenin ilk aşaması olan Mersin çiçeklerini daha önce sergilediğini,  kelebeklerden oluşan bu serginin ise ikinci aşamayı oluşturduğunu kaydetti. Üçüncü aşama olan Mersin’in doğasını ise bu yıl içinde sergilemeyi planladığını anlatan Eser, projenin sponsorluğunu yeminli Mali Müşavir İsa Karşı’nın üstlendiğini bildirdi. 10 yıllık çalışma sonunda projeyi hayata geçirdiğini aktaran Eser, özellikle kelebekleri fotoğraflayabilmek için; bu işi sevmek, doğayı görmek ve sabırlı olmak gerektiğinin altını çizdi. Mersin’in tanıtımının sadece Kızkalesi’nden ibaret olmadığını da vurgulayan Eser, “Mersin sahipsiz ve yalnız. Ancak özgür bir şehirdir. Benim fotoğraflarım da bu özgürlüğü anlatıyor” dedi.

Fotoğraf çekmeye 1999 yılında başladığını, 8 adet kişisel sergisi bulunduğunu ve sayısız ulusal ve uluslararası yarışmalarda 250’den fazla ödül kazandığını anlatan Eser, 2014 yılında Yunus Nadi Yılın Fotoğrafçısı Ödülü’nü, 2011’de Uluslararası Profesyonel Fotoğraf Sanatçısı- EFIAP Ödülü’nü, 2008’de ise Mersin Kent Kültürüne Katkı Ödülü’nü kazandığını kaydetti. Eser, aynı zamanda ulusal ve uluslararası birçok fotoğraf yarışmasında jüri üyeliği yaptığını da belirtti. 

Özel ilgi alanının doğa, makro ve belgesel fotoğrafçılığı olduğunu belirten Eser, ayrıca arkeolojik ve tarihi yerler ile Mersin yerel yaşamına ait fotoğraflar da çektiğini vurguladı. Eser projeyi oluşturan, ‘MakroMERSİN-1001 Kelebek’, ‘Makro-MERSİN-1001 Çiçek’ ve ‘MakroMERSİN-Genel Doğa’ isimli fotoğraf serilerinin, kitaplarının da basıldığını söyledi. 3 Nisan’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA