BÜYÜK KAYIP! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜK KAYIP!


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne karşı mücadeleyi başlatan ilk kişi olarak tanınan gazeteci yazar, aktivist Arslan Eyce hayatını kaybetti.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi Akkuyu mevkiinde kurulmak istenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne karşı 1976 yılında yer lisansı verilmesinin ardından yöre halkına başlarına neler geleceğini anlatmak için kolları sıvamış bir isim Arslan Eyce... Bir ömür sayılabilecek sürede yani 42 yılını bu mücadeleye adamış ve en azından kendi yaşadığı sürede santral yapılmadığı için bu mücadeleyi başarmış bir kişi olan Eyce, Silifke’nin Taşucu Mahallesi’nde 82 yaşında hayatını kaybetti.

O yıllarda Taşucu Balıkçılar Kooperatifi başkanı olan Arslan Eyce, Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli köyünde bulunan Akkuyu sahasında 1976’da yer lisansı verilen Türkiye’nin ilk nükleer santralına karşı çıkarak protestoları başlatmıştı. Bölgedeki balıkçıları ve belediye başkanlarını harekete geçiren Arslan Eyce, ayrıca Milliyet gazetesi yazarları Örsan Öymen ve Ömer Sami Coşar’ın da desteğini alarak konuyu ülke gündemine taşımıştı. 1976’da başlayan ilk Akkuyu nükleer santral girişimi, verilen mücadelenin ardından 1980’de İsveç’in desteği kesmesiyle sona ermişti. Arslan Eyce daha sonra Taşucu’nda kendisine ait Amphora Müzesi’ni kurmuş ve nükleer karşıtı hareketin içinde aktif olarak yer almaya devam etmişti. Arslan Eyce önceki gün kılınan öğle namazının ardından Taşucu’nda toprağa verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA