TARSUS İŞ DÜNYASINDA SEÇİM GERGİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS İŞ DÜNYASINDA SEÇİM GERGİNLİĞİ


 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), organ seçimleri öncesi geçmişte kurumda şoför olarak çalışan bir şahsın, 1Nisan’da yapılacak organ seçimlerine yönelik iddialarına yaptığı yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Tarsus TSO 140 yıllık geçmişi ile ülkemizin en eski ve kurumsal odalarından biri olarak ekonomiye yön veren, lokomotif görevi üstlenen bir kuruluştur” denilen açıklamada, “Gelenekçi ve şeffaf yapısı, bugüne kadar ilçemiz ve üyelerimiz için yapmış olduğu çalışmalar ve aktiviteler ile önemli bir misyon üstlenen Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının seçimleri Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Bugüne kadar kurumsal, şeffaf ve saygınlığından zerre kadar ödün vermeyen odamız, son günlerde geçmişte odamızda şoför kadrosunda çalışan, şimdi ise yönetici olduğu bir gazete tarafından üzerimize çamur atılarak yıpratılmak istenmektedir.

Söz konusu şahsın, odamızda şoför olarak çalışmakta iken odamızdaki verimini düşürerek, görevini layıkıyla yerine getirmediği gibi nedenlerle 13.08.2014 tarihinde işine son verilmiş, 2014 Eylül ayında işe iade davası açmış ve davayı kaybetmiştir. Şahısın 2015 yılında şikâyeti üzerine Odamıza Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından başmüfettiş gönderilmiş olup, yapılan incelemelerde, tetkik ve araştırmalarda herhangi bir eksiklik, usulsüzlük ve hatalı işleme rastlanmamıştır.
5174 Sayılı Yasa kapsamında TOBB’a bağlı bulunan odamızın tüm mali tabloları odamız hesapları inceleme komisyonu ve meclis tarafından incelenerek, denetlenmekte ve onaylanmaktadır. Yine aynı kanun kapsamında odamız Gümrük ve Ticaret Bakanlığının hem mali hem de idari yönden denetimine tabidir.
Tüm bunların yanı sıra oda ve borsalarda eşine ender rastlanan şekilde Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının mali tabloları, bağımsız denetim firması tarafından denetimden geçirilerek, raporlanmaktadır.
Seçim öncesi, seçime yönelik olduğu belli olan ve birilerinin yönlendirmesiyle sergilenen bu tutum ve hareketler her şeyden önce İlçemizin gözbebeği ve seçkin kurumlarından olan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasını yıpratmaya yönelik girişimler olup, olay yargıya intikal etmiş ve soruşturma başlamıştır. Kamuoyu bilgisine sunarız” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA