FESTİVAL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FESTİVAL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


 

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında üç ayrı dalda verilen ödüller açıklandı.

Festival Sanat Ödülü’ne keman virtüözü Suna Kan, Festival Kent Ödülü’ne sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü'ne ise keman sanatçısı Yiğit Karataş layık görüldü. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yönetimi, her yıl önemli sanat insanlarına 3 ayrı dalda verdiği ödül sahiplerini açıkladı. Sanat Yönetmenliği’ni Erdoğan Şanal’ın, Sanat Danışma Kurulu üyeliklerini; Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı’nın ve Remzi Buharalı’nın yaptığı komisyon bu yıl ödül verilecek isimleri belirledi.  Festival yönetiminden alınan bilgiye göre Festival Sanat Ödülü 81 yıllık ömrünün yarısını sanata ayıran ünlü keman virtüzörü Suna Kan’a verilecek. Festival Kent Ödülü ise Mersin’de yaşayan Cumhuriyetin ulu çınarlarından olan ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’a sunulurken; Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü ise genç yaşta elde ettiği uluslararası başarılarıyla adından sıkça söz ettiren 16 yaşındaki başkemancı Yiğit Karataş’a verilecek. Festival Ödülleri, 14 Nisan 2018’de gerçekleştirilecek açılış konseri öncesinde sahiplerine takdim edilecek.   

ÜNLÜ SANATÇI VE SÜMEROLOG UNUTULMADI
Festival yönetiminden ödüllerle ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada; “1971 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı verilen ve yarım asrı aşkın sanat hayatıyla paha biçilmez değerler yaratan, dünyanın en prestijli sanat ödüllerini ülkemize taşıyarak sanat hayatımıza eşsiz katkılar sağlayan, müzik kültürümüzün dev çınarlarından Devlet Sanatçısı Suna Kan’a verilmiştir. Geleceğe bırakacağımız en önemli hazine kültür mirasıdır. 100 yıllık ömrüne sayısız başarılar sığdıran,   insanlığın antik tarihine ışık tutan Sümeroloğ Muazzez İlmiye Çığ, kültürümüze kazandırdığı onlarca kitabıyla halen yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2018 Festival Kent Ödülü, bu doğrultuda günümüze olduğu kadar yarınımıza da ışık tutan paha biçilmez çalışmalarından dolayı Muazzez İlmiye Çığ’a vermiştir” denildi. 

GENÇ YETENEK ÖDÜLÜ YİĞİT KARATAŞ’A
Gençleri müziğe özendirmek, yetenekleriyle Türkiye’nin ve dünyanın yıldızı olmaya aday gençleri ödüllendirip tanıtarak, önlerini açmak hedefiyle verilen Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü ile ilgilide açıklama yayınlayan Festival yönetimi, “MEÜ Devlet Konservatuvarı’ndan 2008 yılında mezun olan 1994 doğumlu Yiğit Karataş, uluslararası yarışmalarda aldığı birincilik dereceleriyle genç yaşına rağmen adından sıkça söz ettirmiş, klasik müziğin yükselen yeni yıldızı olarak, ülkemizi gururlandırmasından dolayı Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne layık görülmüştür. Elde ettiği başarılar ve ödüllerin yanı sıra, dünya çapında saygın bazı orkestralarda başkemancı olarak, pek çok eser seslendiren Karataş, halen Manhattan School of Music’te tam burslu olarak öğrenim hayatına devam etmektedir” cümleleri kullanıldı.   

“MUTLUYUZ VE ONURLUYUZ”
Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “17 yıldır dağıttığımız ödüllerle saygıdeğer pek çok sanatçımızın ismini Mersin’e taşımış, bir o kadar da klasik müziğin genç yıldızlarını sanatseverlerin takdirine sunmuş bulunuyoruz. Bu kez de kültürümüzün dev ismi keman sanatçısı Suna Kan ve yüz yılı aşkın ömrüne yüzlerce değerli çalışma sığdırarak hepimize rol model olan Muazzez İlmiye Çığ’a sanat ve kent ödüllerini verirken, Mersin’de yetişmiş ve başarılarıyla dünya çapında adından söz edilen Yiğit Karataş, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödül’ne değer bulunmuştur. Saygın adlarını güzel Mersin’imize taşımış olmaktan çok mutluyuz ve onurluyuz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA