ÇAĞDAŞKENT MAHALLESİ SAKİNLERİ; “CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAĞDAŞKENT MAHALLESİ SAKİNLERİ; “CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK!


 

Toroslar ilçesindeki Çağdaşkent Mahallesi sakinleri, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde süratli araçlardan dertli. Caddede her gün yaralanmalı en az bir kazanın yaşandığını söyleyen mahalleliler, şikâyetlerine karşı sessiz kalan büyükşehir yetkililerini önlem almaya çağırdı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Toroslar ilçesi Çağdaşkent Mahallesi’nde, üzerinde Toroslar İlçe Kaymakamlığı ve Çağdaşkent Anadolu Lisesi’nin bulunduğu Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde trafik ışıklarının bulunmaması nedeniyle neredeyse her gün hafif yaralanmalı trafik kazaları meydana geliyor. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk otobüsü ile bir yemek firmasına ait aracın çarpışması sonucu 4’ü ağır olmak üzere toplamda 14 kişinin yaralandığı kaza ile gündeme gelen söz konusu caddede, mahalleliler kendilerini güvende hissetmediklerini söylüyor. Caddenin rampa olması nedeniyle araçların ve belediye otobüslerinin sürat yaptığını ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerden ölüm yaşanmadan caddeye kasis ve trafik sinyalizasyon sistemi kurulmasını istiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanan trafik kazalarına göz yumduğunu söyleyen Esnaf, Hamza Ertaş isimli vatandaş, “İlla onlardan biri bir kaza yapacak sonra bu tehlikenin farkına varacaklar. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Büyükşehirden bugüne kadar memnunduk ama bundan sonra beklentilerimizi karşılayamıyorlar” diyerek duruma tepki gösterdi. 

“O KALDIRIM ÜZERİNDE BİZ OLABİLİRDİK”
Yaklaşık olarak 2,5 yıldır Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde esnaflık yaptığını belirten İlker İlkan isimli vatandaş, caddedeki kavşaklar üzerinde yaşanan kazalarda onlarca insanın yaralandığını belirtiyor. En son Büyükşehir Belediyesine bağlı halk otobüsünün neden olduğu kaza sırasında park halinde bulunan aracının da perte çıktığını söyleyen İlkan, “Bu cadde yüksek olduğu için çok tehlikeli. Burada tam yokuştan inişte bir kavşak var. Burada normalde bu kavşağa giren araçların yavaşlaması gerekiyor. Ama hiçbir önlem olmadığı için sürücüler gaza yükleniyor ve sürat yapıyorlar. Oradaki kazada aynı şekilde oldu.  Büyükşehir’in otobüsü ile diğer araç bu kavşağa kontrolsüz girdiği için birbirleri ile çarpıştılar. Daha sonra kontrolden çıkan belediye otobüsü bizim araca vurdu. Çarpışma o kadar şiddetli olmuş ki bizim aracımız kaldırımın üzerine çıkmış. O kaldırım üzerinde biz olabilirdik ya da aracımızın içinde olabilirdik. Buna artık bir önlem alınması gerekiyor” dedi.
 
ŞİKÂYET ETTİK ÇÖZMEDİLER
Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’ne defalarca başvuru yaptığını ancak hiçbir çözüm bulunmadığını ifade eden Esnaf İlkan, “Büyükşehir Belediyesi’ni defalarca aradık. Çünkü belediye otobüsleri dahil tüm sürücüler bu caddede süratli ve kontrolsüz bir şekilde gidiyor. Ama hiçbir çözüm yolu bulunmadı. Burada bir şeyler yapılması için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor. Bu çok acı bir durum ama bu topraklarda ancak insanlar öldükten sonra bir tedbir alınıyor. Burada sadece bir kazada 17’ye yakın insan yaralandı. Ama illa insanların ölmesi mi gerekiyor. Buraya artık kesinlikle bir tedbir alınması gerekiyor. Çünkü burada gerçekten can güvenliğimiz yok. Bu kaldırımlarda biz yürüyoruz, annelerimiz,  yiyenlerimiz yürüyor. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bizim bu sorunumuza biraz hassas yaklaşırlarsa bizim için çok iyi olur. Ama yaptığımız şikâyetlerde ne belediye otobüslerinin bu kavşakta süratli gitmesine bir çare bulundu ne de bu caddeye araçların hızlarını düşürecek sistemler kondu” diye konuştu.
 
“BELEDİYE KAZALARA GÖZ YUMUYOR”
Söz konusu cadde üzerinde telefoncu dükkânı bulunan Hamza Ertaş isimli vatandaş ise “Son üç aydır biz burada çok üzücü şeyler yaşadık. Örneğin sizinle bu konuşmayı yapmadan bir saat önce bir motosikletle bir araba çarpıştı. Ondan önce belediye otobüsü ile bir yemek firmasına ait araç çarpıştı. Buradaki kavşak yokuş aşağı olduğu için ufak tefek kazalar çok oluyor. Çünkü burada tümsek, sinyalizasyon olmadığı için herkes kendi keyfine göre caddeyi kullanıyor. Burada araçların hızlarını düşürecek ve trafiği daha kontrollü hale getirecek bir sistem yapılsa bizim için çok iyi olur. Yetkililerin bu sistemlerini yapmamaları büyük bir hatadır. Belediyenin suçu buradaki trafik kazalarına göz yummasıdır. Bunu anlamak için kendilerinin de bunu yaşamaları lazım. İlla onlardan biri bir kaza yapacak sonra bu tehlikenin farkına varacak. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Büyükşehirden bugüne kadar memnunduk ama bundan sonra beklentilerimizi karşılayamıyorlar” dedi.

“BİR SİNYALİZASYON SİSTEMİ KURMASINI İSTİYORUZ”
Cadde üzerinde lokantacılık esnafı yapan İbrahim Halil Ay isimli vatandaş ise ve paket servisine çıktığı zamanlarda defalarca ölüm tehlikesi atlattığını ifade etti. Kendisini trafikteyken hiç güvende hissetmediğini söyleyen, lokantacı esnafı, “Paket servisine çıktığım zamanlarda arkamdan tehlikeli bir şekilde gelen, kontrolsüz bir şekilde önüme çıkan birçok bilinçsiz sürücü oldu. Zaten trafikte motosiklet kullanıcılarına karşı bir saygısızlık var. Ama burada bizim durumumuz daha farklı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu caddeye bir sinyalizasyon sistemi kurmasını istiyoruz. Yetkililerin artık sesimizi duymasını istiyoruz. İnsanın insana saygısı yoksa bari zorla trafiğe saygısı olur. Bu yüzden biz hem Büyükşehir Belediyesi’nden hem de emniyetimizden buradaki sinyalizasyon eksikliğinin bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Bu ışıklar buraya konursa hem biz esnaf için hem de kaldırımdaki yayalarımız için çok sağlıklı olur. Çünkü biz benzer kazaları her gün yaşıyoruz. Daha bugün bir motosikletli ile bir araba çarpıştı. İki kişi yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırıldı. Biz artık ölüm yaşanmadan bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.      

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA