“BOYUN EĞMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”


 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Mersin Şubesi Üyeleri, merkez ve Erzincan Şube yöneticilerinin gözaltına alınmasını kınadı.

Dernek Şube Başkanı Bülent Ufuk Ateş, adalet nöbetine başladıklarını duyurarak, “İnancımıza, ibadethanelerimize saldıranlar bilmelidir ki biz bu baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi. 

GİZEM EKİCİ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Mersin Şubesi Üyeleri, genel merkez ve Erzincan Şube Yöneticisi 16 üyesinin göz altına alınmasını düzenlediği basın açıklaması ile kınadı. Şube binasında gerçekleştirilen açıklamaya CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP PM Üyesi Fatma Güner, Mersin Cemevi Genel Sekreteri Nuran Kılıçkaya, İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ve birçok STK temsilcisi de destek verdi. Burada açıklama yapan PSAKD Mersin Şube Başkanı Bülent Ufuk Ateş, adalet nöbetine başladıklarını duyurdu. Dernek Genel başkan yardımcıları Erol Yeter’in evi basılmasına tepki gösteren Ateş, “PSAKD genel merkezimizin ve inancımızın ilkeleri doğrultusunda mücadelemizi sürdüren bizlere yakın zamanda sayısız saldırılar olmuş, evlerimiz işaretlenmiş, Ege Bölgesi’nde şube başkanlarımız ve genel merkez yöneticilerimiz hakkında soruşturmalar açılmıştır. Bizleri sosyal medya hesaplarında hedef gösterenler inancımıza, ibadethanelerimize saldıranlar bilmelidir ki biz bu baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

“İNANCIMIZIN MÜCADELESİNİ YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Tüm kitle örgütlerini PSAKD’a destek vermeye çağıran Ateş, “İçinde bulunduğumuz bu karanlık günlerde ülkemizi yönetenler kendileri gibi düşünmeyen kim var ise bir şekilde baskı altına almayı amaçlamış ve farklı ses çıkartan kim var ise gözaltı, tutuklama ve boyun eğdirmeye çalışıyorlar. OHAL ve KHK zulmü ile demir yumrukla ülkemizi yönetmeye çalışanlara karşı inancımızın mücadelesini sokakta, alanlarda, cemevimizlerde mahallelerimizde yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki laik, demokratik, özgür bir yaşama inancımızın mücadelesini yürüttüğümüz için bugün bu saldırılarla karşı karşıyız. Gün inancımıza ve kurumumuza sahip çıkma günüdür. Tüm demokratik kamuoyunu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ni, üyelerimizi ve yöneticilerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz. Gözaltılar serbest bırakılana kadar PSAKD genel merkezi, tüm şubeleri, yöneticileri ve üyeleri ile inancını, kurumunu yaşam alanlarını savunacaktır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA