İMZACI AKADEMİSYENLERE CEZA TALEBİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İMZACI AKADEMİSYENLERE CEZA TALEBİ


 

Mersin Üniversitesi’nden ihraç edilen imzacı akademisyenler hakkında açılan davanın 6. duruşmasında 3 akademisyenin ‘terör örgütü propagandası’ suçundan cezalandırılması istendi.

Haber Merkezi

2016 yılında 1128 akademisyenin çağrısıyla oluşturulan ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza attıkları için Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener, Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı ve araştırma görevlisi Esin Gülsen hakkında ‘facebook paylaşımlarıyla örgüt propagandası yapmak’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek’ iddialarıyla 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın altıncı duruşması Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.
Akademisyenlerin katılmadığı duruşmada savcılık, esas hakkında mütalaasını verdi. Savcılık, Mustafa Şener, Hakan Mertcan, Selim Çakmaklı ve Esin Gülsen hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa teşvik’ suçlamasında beraat talep etti.
Savcılık, Hakan Mertcan, Selim Çakmaklı ve Esin Gülsen hakkında ise ‘yayın yoluyla terör örgütü propagandası yaptıkları’ iddiasıyla hapis cezası talebinde bulundu. Savcılık, Hakan Mertcan ve Selim Çakmaklı’nın facebook paylaşımlarından da örnekler verdi ve ‘terör propagandası’ suçunun zincirleme işlendiğini iddia etti.
Akademisyenlerin avukatları, savcılığın mütalaasına yanıt verilmesi için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, karar duruşmasını 1 Haziran 2018’e bıraktı.
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener, Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı ve araştırma görevlisi Esin Gülsen, ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız Bildirisi’ne imza atan 20 Mersin Üniversitesi öğretim üyesi arasında yer alıyordu. 4 akademisyen, bildiriye imza attıktan sonra facebook’taki paylaşımları incelemeye alınmış ve haklarında dava açılmıştı. Farklı zamanlarda sözleşmeleri feshedilerek üniversiteden atılan akademisyenler, daha sonraki süreçte KHK ile ihraç edilmişlerdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA