NEVRUZ ATEŞİ ‘BARIŞ’ MESAJIYLA YAKILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEVRUZ ATEŞİ ‘BARIŞ’ MESAJIYLA YAKILDI


 

Mersin’de Nevruz ateşi halaylar eşliğinde, barış mesajları altında yakıldı. Nevruz ateşini yakan HDP Mersin Milletvekili Dengir Fırat, “Mutlaka karanlık bitecek gündüz olacak” dedi.

Haber Merkezi

Mersin’de Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Toplum Kongresi’nden (DTK) oluşan komisyon tarafından organize edilen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlandı. Kutlamaya katılan kalabalık, davul zurna eşliğinde halay çekip şarkılar söyledi. 
Tırmıl Miting alanında gerçekleştirilen kutlamaya; HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, HDP il ve ilçe başkanlarının CHP Mersin il ve ilçe başkanları katıldı. Olaysız sona eren kutlamanın gerçekleştirildiği alanın etrafında yoğun güvenlik önlemi alınırken, kutlamaya gelenler girişte sıkı aramadan geçirildi.

“MUTLAKA KARANLIK BİTECEK GÜNDÜZ OLACAK”
Nevruz ateşini yakan HDP Mersin Milletvekili Dengir Fırat, sahneye çıkarak kitleye hitap etti. Yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle kısa bir konuşma gerçekleştiren Fırat, “Bugün gece ile gündüzün eşit olduğu bir gün. Yani karanlığın aydınlığa yenilmeye başladığı bir gün” dedi. Nevruz’un Ortadoğu halklarına barış getirmesini dileyen Fırat, “Her devirde Dehak’lar vardır, buna mani olmak mümkün değildir. Ama şunu unutmamak gerekir ki, her devirde Dehak’lar olduğu gibi Kawa’lar da vardır. Her devirde bir Demirci Kawa, Dehak’ı yok eder. Bu Dehak’lar tarihin karanlığına gömülür giderler. Ortadoğu halklarının müşterek bayramı olan Nevruz aslında çok büyük bir anlam içeren bayramdır. Gece ile gündüzün eşit olduğu bir gün bugün. Yani karanlığın aydınlığa yenilmeye başladığı bir gün bugün. Bundan sonra her gün biraz daha aydınlık, karanlığa galip gelecektir. O bakımdan umutsuzluğa kapılmayın. Mutlaka gündüz olacak, dünya aydınlanacak ve bu ülkenin insanlarına, dünya halklarına yapılan zulüm sona erecek. Bu bayram hepimizin, bütün Ortadoğu halkları için büyük önem ve anlam taşıyan içeriği derin bir bayram. Bu vesile ile herkesin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.
Kutlamalar, Nevruz ateşinin ardından yapılan konuşmalar ve halaylarla sona erdi. 
Öte yandan Miting alanına getirilen seyyar tuvaletler ise her yıl olduğu gibi Akdeniz Belediyesi’nden değil CHP’li Mezitli Belediyesi’nden geldi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA