MEÜ REKTÖRLÜĞÜ ESKİ HÜKÜMLÜYÜ İŞTEN ATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ REKTÖRLÜĞÜ ESKİ HÜKÜMLÜYÜ İŞTEN ATTI


 

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, 2012 yılında eski hükümlü kadrosundan işe alınan Eğitim-Sen Üyesi Kadri Memiş’in ‘terörle ilişiği olduğu’ iddiasıyla işine son verdi.

Haber Merkezi

Mersin TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde eski hükümlü kadrosuyla kadrolu işçi statüsüyle işe alınan, ardından çalıştığı kurumun özelleşmesiyle 2014 yılında 4/C statüsüyle Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevlendirilen Kadri Memiş, Mersin Üniversitesi Rektörlük Yönetimi tarafından 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) dayandırılarak görevinden edildi. Rektör Ahmet Çamsarı tarafından Memiş’e tebliğ edilen dilekçede, “667 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında alınana tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin, 668 sayılı Kanun Hükmünden Kararnamenin ek 4. Maddesinin (ç) bendiyle değişik 4. Maddesinin 1. Fıkrasının (d) bendi uyarınca, terör örgütüne veya milli güvenlik kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlara irtibatı olduğunuz tespit edildiğinden üniversitemiz yönetim kurulunu 15 Mart 2018 tarih ve 5/2018-63 sayılı kararı ile 16 Mart 2018 tarihi mesai bitimi itibariyle kamu görevinden çıkarılmanıza karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.  Hakkında alınan kararın akla mantığa sığan hiçbir yanının olmadığını savunan Memiş, kararı hukuksuz bularak, yargı önünde mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

“GERİ DÖNECEĞİM”
1993 yılında cezaevine giren 10 yıllık tutukluluğun ardından tahliye olan Memiş, “2003 yılında tahliye olduktan sonra devletin eski hükümlülere sağladığı iş olanağıyla 2012 yılında yaptığım başvuru üzerine Mersin TEDAŞ Müdürlüğü’nde kadrolu statüsünde işe alındım. 2014’ün ilk aylarında TEDAŞ özelleşince 3 ay sonra Mayıs ayında 4/C’li olarak Mersin Üniversitesi’nde görevlendirildim. Tabi 4/C çok muğlak bir kavram. Ne memur ne de işçi olduğunuz belli. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında benimle birlikte 10 kişiye soruşturma açıldı. Soruşturma, giydiğimiz hükümlerin nedenine ilişkindi. Bizden istenen savunmaya karşılık gerekli cevaplarımızı verdik. Ben zaten eski hükümlü olarak işe girdim. Her şey özlük dosyamda zaten mevcuttu. ‘Dolayısıyla özlük dosyamda mevcut olan bilgilere ilişkin bana bir soruşturma açmanızın mantığını anlayamadım’ diye savunmamı vermiştim.  Bundan sonra yargı önünde kararı alan Mersin Üniversitesi Rektörlük Yönetimi ile hukuki bir hesaplaşmamız olacak elbette. Ben geri döneceğime inanıyorum. İşten atılmamızda Rektörlüğün değil, YÖK’ün yetkisi bulunmaktadır. Üniversite yönetiminin beni KHK’ya dayandırılarak işten atması, kamu görevinden çıkarma yetkisi yok. Birincisi burada bir hukuksuzluk var. İkincisi ise bana bir gün daha maaş vermemek için bu ayın 16’sında beni işten çıkarıyorlar ama bana ayın 20’inde tebliğ ediliyor. Dolayısıyla tüm bu muğlaklıklardan ziyade Türkiye’de bir yargı problemi var” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA