DOĞA VE SUYU EN GÜZEL RESMEDENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞA VE SUYU EN GÜZEL RESMEDENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ


 

MESKİ Dünya Su Günü Resim Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında “Ödüllü Resim” yarışmasını kazananları belli oldu. MESKİ’den yapılan açıklamaya göre; bu yıl ‘Su ve Doğa’ konulu düzenlenen resim yarışmasında öğrenciler iki ayrı kategoride yarıştı. Resim yarışmasına toplam 693 adet resim katılırken, dereceye giren resimler Ahmet Yeşil‘in başkanlığındaki jüri üyeleri tarafından seçildi. Yarışmanın 05-08 Yaş grubunda birincilik ödülünü Küçük Şeyler Anaokulundan Minel Bağırsakçı, ikinciliği ODTÜ Geliştirme Vakfından Asi Altunel, üçüncülüğü Necdet Ülger İlkokulu’ndan Kıraç Karadamar aldı. Yarışmanın 09-13 Yaş Grubunda ise Necdet Ülger Ortaokulundan Ali Karadamar birinci olurken, Özel Toros Ortaokulundan Ecenur Köroğlu ikinci, Özel Mersin Doğa Okullarından Deniz Aktarla üçüncü oldu.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "MESKİ Genel Müdürlüğü olarak “Su ve Doğa” konulu resim yarışması düzenleyerek Mersin’deki su kullanımı ve su kaynaklarının, öğrenci gözüyle ortaya çıkarılmasını amaçladık. Su kıtlığı ile mücadele, su tasarrufu, suyun önemi, su kaynaklarının sınırsız olmadığı, su ve doğa, atıksuların çevreye zararsız hale getirilerek arıtılması gibi konular başta olmak üzere su ile ilgili işlenebilecek her konunun öneminin genç nesillere benimsetilmesini, yarışma ile hayatın her anında var olan ve hayat fonksiyonlarını dengede tutan suyu resimlerle anlatıp, suyun temiz kalması, bilinçli ve verimli kullanılması, atıksu konusunda özellikle öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylerin bilinçlendirilmesini hedefledik. Yarışmamıza katılıp dereceye girip ödüllerimizi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz ” denildi.
Yapılan açıklamada; resim yarışmasında birinci olan öğrencilere, dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere tablet ve 3. olan öğrencilere mini tablet verilecek olan yarışmanın ödülleri, 22 Mart 2018 Perşembe günü Mersin Büyük Şehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı düzenlenecek törenle ödüller verilecek olup, dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen resimler 22 Mart 2018 Perşembe günü sergilenecek. Yarışmada dereceye giren ve mansiyon ödülleri alan yarışmacıların tam listesi kurumun web sitesi olan www.meski.gov.tr adresinde yayınlanacağı bilgisi verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA