Zafere Giden Yol sahnelendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zafere Giden Yol sahnelendi


 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ‘Zafere Giden Yol’ isimli oyun Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelendi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, özel görüntü, efekt ve ışık sisteminin kullanıldığı “Zafere Giden Yol” adlı gösteriyi sahneledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Ahmet Aksoy ve Gökhan Şimşek ikilisinin yönettiği, müzik, dans ve tiyatronun harmanlanarak sahnelendiği oyunda özel görüntüler, efektler ve ışık sistemleri ile kurtuluş mücadelesi anlatıldı. Özellikle milli duygulara hitap eden ve izleyicilere duygusal anlar yaşatan oyun, salondakilerden büyük alkış topladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve 2017-2018 yılı kursiyerleri, Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu sanatçıları ile Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin ortaklaşa sahnelediği oyunda izleyiciler adeta 1920’li yıllara gitti ve tüm şehitler ve gaziler yâd edildi.

“ÇANAKKALE; BİZİM GURUR DUYDUĞUMUZ, DÜŞMANLARIMIZIN UTANÇ DUYDUĞU BİR SAVAŞ”

Oyunun sonunda konuşma yapan Mersin büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Atatürk’ün Mersin’e gelişini coşkusuyla kutladıklarını belirterek, “Bugün yüce Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 95. Yıl dönümü. Bugün Mersin, tüm coşkusuyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişini kutladı. 18 Mart’ta da Büyük Çanakkale Zaferimizin 103. Yıl dönümünü beraber kutlayacağız. Bu kutlamalar eşliğinde Büyükşehir Belediyemizin tiyatro grubu güzel bir gösteri hazırladılar. Çanakkale bir ağıt, bir destan, bir can pazarıdır. Orada savaşan yiğitlerimiz ‘Çanakkale içinde vurdular beni derken, anne ben gidiyorum düşmana karşı’ derken,  kimimiz nişanlı, kimimiz evli derken ne annelerini, babalarını, bebeklerini ne de sevgililerini düşünmediler. Vatan savunması için canlarını feda ettiler. Çanakkale; bizim gurur duyduğumuz, düşmanlarımızın utanç duyduğu bir savaş” dedi.

Etkinlik sonunda Başkan Vekili Tufan, ‘Zafere Giden Yol’ isimli tiyatro oyununun oyuncularına çiçek hediye etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA