“HESAP VERECEKSİNİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HESAP VERECEKSİNİZ”


 

İhraç edilen yüzlerce kamu emekçisinin mağduriyetlerini gidermek için kurulan OHAL Komisyonunun hala çalıştırılmadığını söyleyen KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, hükümete seslenerek; “Hukuk karşısında hesap vereceksiniz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk
Mersin’de mahkeme kararı olmamasına rağmen OHAL döneminde ilan edilen KHK’larla kamudaki mesleklerinden ihraç edilen kamu emekçileri, adalet nöbetini sürdürüyor. Bu hafta sonu da Özgür Çocuk Parkı’ndaki bir araya gelen kamu emekçileri düzenledikleri basın açıklamasında, mağduriyeti gidermek için yaklaşık olarak 1 yıl önce kurulan OHAL Komisyonunun, yeterince hızlı çalışmadığına dikkat çekerek; bu durumu protesto etti. Kamu emekçilerine CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Selçuk Dereli ve birçok STK temsilciside destek verirken; kamu emekçileri adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Yusuf Kaya, “Komisyon kurulalı bir yılı aşmasına rağmen bir arpa boyu yol alınamamış; mevcut haliyle oluşturulan bu merkezi komisyon hukuki süreci uzatmaktan başka bir işlev görmemektedir” diyerek tepkisini dile getirdi. 
“ANAYASA VE YASALAR ÖNÜNDE SUÇ İŞLİYORSUNUZ”
Kamu’da yaşanan ihraçların üzerinden yaklaşık olarak 20 ay geçmesine rağmen; söz konusu kamu emekçileri adına hala adli ve idari hiçbir soruşturmanın başlatılamadığına dikkat çeken Kaya, “Haklarında yüzlerce soruşturma açılan yüzlerce üyemiz hakkında takipsizlik ve ya beraat kararları verilmiştir. Buradan siyasal iktidara bir kez daha sesleniyoruz; yüz binleri mağdur eden bu uygulamadan derhal vazgeçin, başta uluslararası hukuk, Anayasa ve yasalar önünde suç işliyorsunuz. Gün gelecek işlemiş olduğunuz bu suçlardan dolayı hukuk karşısında hesap vereceksiniz. KESK dün olduğu gibi bu günde milyonlarca kamu emekçisinin sesi olmaya devam edecek; emek, demokrasi ve barış talebinden vazgeçmeyecektir. Bu vesileyle bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; OHAL kaldırılmalı, KHK’lar geri çekilmeli, hukuksuz ihraç edilen, açığa alınan tüm kamu emekçilerinin işlerine geri dönmeleri sağlanmalıdır “ diye konuştu.    

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA