TOROSLAR’DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI


 

Toroslar Belediyesi’nin Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde düzenlediği etkinliklerde öğrenciler, nice zorluklarla kazanılan tarihi yeniden yaşadı.

Toroslar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlediği; konferans, sergi ve tiyatro etkinliklerle bu eşsiz zaferi yeni nesle aktarıldığı bildirildi. Etkinlikler, İlçedeki İlköğretim Okullarında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Çanakkale Zaferi” konulu eğitim konferansıyla başladı. Tarih şuurunu genç nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen konferansta bu yıl da öğrencilere, Çanakkale deniz ve kara savaşları ayrıntılı olarak anlatıldı.  Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Üyesi Ali Murat Kalegil tarafından verilen ve gerçek görüntüler ile dönem fotoğraflarından oluşan konferansa, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılarak, öğrencileri yalnız bırakmadı.
Diğer taraftan Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenen  “Dur Yolcu”  adlı tiyatro oyunu ise katılımcıları duygusal bir zaman yolculuğuna çıkardı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılan tiyatro oyunu öncesinde vatandaşlara; Çanakkale Savaşında yokluklar içinde savaşan askerlere verilen yağlı buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı menüsü ikram edildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda ayrıca ‘Çanakkale Destanı’ konulu fotoğraf sergisi de vatandaşların izlenimine sunuldu. Daha sonra Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Dur Yolcu’ adlı tiyatro gösterimine geçildi. Saygı Duruşu ve İstaklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Programa; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. 
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Çanakkale’nin yokluklar içerisinde yedi düvele karşı verilmiş bir destan olduğuna dikkat çekerek; özel gün ve haftalarda gerçekleştirdikleri etkinliklerle amaçlarının yeni nesle milli birlik ve beraberlik bilincinin yanı sıra tarih şuurunu aşılamak olduğunu söyledi. Başkan Tuna; “Atalarımız, inanarak çıktıkları bu yolda vatan coğrafyasını şeref ve namus bilmişler ve dönmemek üzere bu yola baş koymuşlardır. 253 bin vatan evladı bu topraklarda şehit olmuştur. Bizler, böyle Ataların evlatları ve torunlarıyız. Cumhuriyetin ışığında biz bugün hür ve bağımsız yaşıyorsak onların sayesindedir. Tarihimizi unutmadık ve unutturmayacağız” dedi 
Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun, Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü için özel hazırladığı ‘Dur Yolcu’ adlı tiyatro oyunu duygusal sahnelerin yanı sıra dekor ve oyuncuların kostümüyle de izleyicileri geçmişe götürürken, Toroslar Belediyesi Halkoyunları ekibi de gösterileriyle oyunun bir parçası oldu. Program tiyatro oyuncularına çiçek takdim edilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA