“ÖZLEMLE ANIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖZLEMLE ANIYORUZ”


 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 95’inci yıl dönümünü heyecanla kutladıklarını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, mesajında “Saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mart 1923 tarihinde Fransızlara karşı mücadele eden Tarsus’a gerçekleştirdiği ziyaretin 95. yıldönümünü heyecanla kutladıklarını belirtti. Yaptığı yazılı açıklamada Gazi Mustafa Kemal için Tarsusluların yaptığı hazırlıkları anlatan Can, “95 yıl önce trenle ilçemize gelen Gazi Mustafa Kemal Paşa ve beraberindekilere Tarsus’ta muhteşem bir karşılama töreni hazırlanmıştır. Büyük önder, Tarsus Tren Garında coşkulu bir vatandaş topluluğunca karşılanmış, istasyondan şehre yürürken, Kara Fatma lakaplı Adile Hala ayaklarına kapanarak sevgisini ‘Bastığın toprağa kurban olayım paşam’ sözleriyle dile getirmiş, büyük lider Atatürk’te onu yerden kaldırırken “Türk kadını yerlerde sürünmeye değil, başlar üzerinde taç olmaya layıktır” demek suretiyle Türk Kadınına ne kadar değer verdiğini veciz ifadeleriyle bizzat göstermiştir” diye belirtti. 
“SAYGI, MİNNET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”
O dönemde Tarsus’ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulunduktan sonra Konya’ya gitmeye hazırlanan trenden Tarsuslulara seslenen Mustafa Kemal’in sözlerini hatırlatan Can, “19 Mart 1923 günü, sabahın erken saatlerinde Konya’ya gitmek üzere büyük bir kalabalık arasında istasyona geldi. Kendini götürecek olan trenin penceresinden Tarsuslulara el sallayarak şöyle seslendi:  ‘Tarsuslular, sizleri ve Tarsus’u hayatım boyunca gönlümde taşıyacağım!’ İşte bu vesile ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişini bir kez daha kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu ve Ebedi Önderimiz Atatürk'ün Tarsus'u ziyaretinin 95. yıl dönümünü kutluyor, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA