“14 MART DİRENİŞ GÜNÜDÜR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“14 MART DİRENİŞ GÜNÜDÜR!”


 

Meslektaşlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Dr. Uğurhan, “14 Mart bir direniş günüdür. Hekimler direnen, aydın gruplardır” dedi.

Gizem Ekici 

Mersin’de 14 Mart Tıp Bayramı Tabip Odası öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Tören, sağlık çalışanlarının meydandaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çok sayıda hekimin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Törenin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, 14 Mart’ı bir bayram olarak değil sorunlarının konulduğu ve sorunlara çözüm üretildiği bir hafta olarak gördüklerini söyledi. 

“DOKTORLAR DİRENEN, AYDIN GRUPTUR”
Hekimler olarak evrensel etik değerler çerçevesinde fedakarca çalışan bir meslek grubu olduklarını dile getiren Dr. Uğurhan, “Her türlü zorluğa karşı çalışıyoruz. Zaten mesleğimizin kendisi çok zor ama bir de çalışma şartlarının zorlaştığı bir ortamda daha da zor. O yüzden biz aslında 14 Mart’ları bir bayram değil sorunlarımızın konuşulduğu, çözüm üretildiği bir hafta olarak değerlendiriyoruz. Çok köklü, geleneği olan bir meslek. 14 Mart aslında bir direniş günüdür. İlk modern tıp fakültesinin kurulduğu 1927 yılı 14 Mart’a denk gelmektedir. İşgal altındaki İstanbul’da ilk direniş de 1919’da 14 Mart’ta yapılmıştır. Onun için anlamlı bir gündür. Doktorlar direnen, aydın gruptur. Toplumun sorunlarına hiçbir zaman başını çevirmezler. Çünkü sağlık sadece hastalıkların ve sakatlıkların değil aynı zamanda sosyal bir iyilik halidir. O yüzden biz hekimler hem hekim örgütümüzü, hem meslektaşlarımızın özlük haklarını, hem mesleğimizin etik değerlerini hem de halkın sağlık hakkını korur ve bunu da ülkenin içinde bulunduğu sorunların bir parçası olduğunu bildiği için ondan yarı düşünmez. Her zaman toplumun önünde olan yön veren bir gruptur. 14 Mart vesilesiyle çok daha iyi bir sağlık ortamının yaratılmasını, hekime ve diğer sağlık çalışanlarına şiddetin olmadığı bir sistemin yaratılmasını istiyoruz. Herkesin parasız ve kaliteli bir şekilde sağlık hakkına kavuşmasını talep ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA