“HALK TEKELLERİN İNSAFINA TERK EDİLECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HALK TEKELLERİN İNSAFINA TERK EDİLECEK”


 

Özelleştirilmeleri gündemde olan şeker fabrikalarının satılmaması için imza kampanyası başlatan ADD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, GDO’lu tatlandırıcı uyarısı yaparak; “Türk Halkı doğacak hastalıklarla ilaç tekellerinin insafına terk edilecektir” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi, özelleştirilmesi gündemde olan ve Nisan Ayında ihaleye çıkılacak şeker fabrikalarının satılmaması için imza kampanyasına başladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde konuyla ilgili olarak basın açıklaması gerçekleştiren ADD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, Şeker Fabrikalarının Cumhuriyet tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu satılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. AKP Hükümeti’ne sert sözlerle yüklenen Uluğ, “Cumhuriyetin Ekonomik Kazanımlarını yok eden AKP iktidarı, bu kez, 14 şeker fabrikasını feda ediyor. 3 Nisan ile 18 Nisan 2018 tarihinde yapılacak 3 grup ihale ile tarımsal sanayinin can damarı ile şeker pancarı üretiminin hayat damarları koparılırken, GDO’lu tatlandırıcı üreten emperyalist şirketlerin önünü açıyor” dedi. 

“TÜRK HALKI BU YIKIMA İZİN VERMEYECEKTİR”
Batı ülkelerinde devlet desteği ile tüketim fazlası üretim yapan tarım sektörünün artan stoklarını eritmek için yollar aradığını, Türkiye’deki şeker fabrikalarının satılmasının da bu yollardan biri olduğunu söyleyen Uluğ, “Emperyalist güçler çözümü gelişmiş ülkelerin tarım ve tarımsal sanayini çökertmede bulmuş. Bu nedenler tarıma ve hayvancılığa desteğin kaldırılmasının propagandası yoğunlaştırılmıştır. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin arkasında emperyalist tekellerin 20 yıla varan kararlı ve hain mücadelesi vardır. Emperyalizme verilen sözler yerine getirilmektedir. Şimdi özelleştirilmek istenen şeker fabrikaları konuta, AVM’lere dönüştürülecek, üretim merkezlerinin yerini tüketim tapınakları alacaktır. Ülkede yıkıma uğrayan şeker sektörünün yerini ise GDO’lu tatlandırıcılar alarak Türk Halkı doğacak hastalıklarla ilaç tekellerinin insafına terk edilecektir. Türk halkı bu yıkıma izin vermeyecektir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA