Bir babayiğit aranıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bir babayiğit aranıyor!


 

Puan silme cezaları nedeniyle BAL Ligi’ne düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Mersin İdman Yurdu’nun bu durumdan kurtulması için 60 milyon TL’lik borcu ödeyecek bir babayiğit aranıyor!

ALİ ŞANLI

Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Hamit İzol, düzenlediği basın toplantısı ile göreve geldiği 4 aylık süreci ve takımın durumunu değerlendirdi. Son 4 ayda takımın borcunun artmadığını aksine düştüğünü söyleyen İzol, “Tesislere borcumuz vardı ödedik. Personele, malzemecilere, futbolculara ödemeler yaptık. Sigortaları ödedik. Ancak yabancı futbolcuların borçlarını makul bir orana çekemediğimiz için puan silinmesini önleyemedik ve transfer tahtasını açamadık. Sonuç olarak iki lig birden düşecek duruma geldik. Bu sorunun çözümü için gereken para 60 milyon TL’ydi” dedi.

BORÇ 60 MİLYON TL!

Özellikle futbolculara yapılması gereken ödemelerin yapılmaması nedeniyle verilen puan silme cezaları sonucu takımın Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyleyen İzol, Mersin İdman Yurdu’nun bu durumdan kurtulması için 60 milyon TL’lik borcu ödeyecek bir babayiğit var ise yönetimi devretmeye hazır olduklarını açıkladı.

BAL’A DÜŞELİM!

Borçlu bir takım olarak TFF 3. Lig’de oynamak yerine borçsuz bir takım olarak BAL’da oynamanın daha iyi olacağına inandığını da dile getiren Hamit İzol, “3. Lig’de oynayıp böyle rezil olacağımıza BAL’da oynamamız daha iyi. Amatöre düştükten sonra borçlar da siliniyor. Ama bu süreçte de MİY’in birkaç şekilde ele alınması lazım. Şehrin ileri gelenleri ve hep birlikte MİY’i küllerinden yeniden yaratmalıyız” dedi.

“NEMALANMAK İSTEYENLER BIRAKIP GİTMEMİ İSTİYOR”

Mersin İdman Yurdu’nun isminin değiştirilmesi teklifini de gündeme getiren Başkan İzol, kulübün bugüne kadar çok zor günler yaşadığını ancak bu kadar onur zedeleyecek durumlara ilk kez gelindiğini söyledi. İzol açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Ben suçlu aramıyorum. Başarısızlığı başkasına yüklemek en kolay yoldur ama çözüm bulmak, başarısızlık için bir şeyler yapmalıyız. Sırf daha önceki başarısızlıkları konuşarak başarılı olamayız. Bir şeylerin arkansa gizlenmemek, bırakıp kaçmak lazım, işte biz de bunu yapıyoruz. Yönetim kurulumuz bu şehrin evlatlarıdır. Bizler kulübün iyi günlerinde dahi teklif edilmesine rağmen yönetime girmeyen insanlarız.

Basında ve sosyal medyada; ‘Hamit İzol ne yaptı?’, ‘Takım neden düştü?’ deniliyor. İyi de takımın düşeceği geçen sene belliydi. Futbolcuları eleştiriyoruz, kanımız çekiliyor evet ama kulüp borçsuz olsaydı veya puanlar silinmeseydi böyle olmayabilirdi.

Buradan nemalanmak, maaş almak isteyen bazı kişiler benim bırakıp gitmemi istiyor. Ama ben kaçmam. Göreve devam edip etmemem ile ilgili kararı şehre, taraftara bırakıyorum. Onlar ‘devam’ der ise, devam edeceğiz, aksi takdirde genel kurul kararı alacağız. Bu işi daha iyi yapacak olan var ise buyursun gelsin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA