Kamu emekçilerine ‘Erdoğan’ yasağı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kamu emekçilerine ‘Erdoğan’ yasağı


 

Mersin Valiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin’e gelişi nedeniyle kamu emekçilerinin ihraçlara karşı yapmak istediği açıklamaya izin vermedi.

Haber Merkezi

Mersin’de KESK Şubeler Platformu’nun ihraçlara karşı her hafta Cumartesi günü Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirdiği açıklamaya bu hafta izin çıkmadı. Kamu emekçileri adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü ve BES şube başkanı Yusuf Kaya, KESK Şubeler Platformu olarak Valiliğe başvurduklarını, dışarıda bir basın açıklaması yapmak istediklerini ilettiklerini ancak kendilerine izin verilmediğini söyledi.

“OHAL KOMİSYONLARINDAN SONUÇ YOK”

Dışarıda yapmak istedikleri açıklamaya izin verilmeyince açıklamaya Eğitim-Sen şube binasında yapan Kaya, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yaşanan ihraçların üzerinden yaklaşık 20 ay geçmesine rağmen ihraç edilen kamu emekçilerinin büyük bir bölümü için adli ya da idari herhangi bir soruşturma açılmadığını, hakların soruşturma açılan yüzlerce üyeleri için ise takipsizlik veya beraat kararı verildiğini söyledi. OHAL ve KHK’lardan mağdur olan kurum ve kişilerin mağduriyetini gidermek üzere 1 yılı aşkın süredir kurulan merkezi komisyonun geçtiğimiz hafta yapmış olduğu açıklamayı kamuoyu ile paylaşan Kaya, “OHAL komisyonu yapmış olduğu açıklamada; 6 bin 400 dosyanın incelenmiş olduğunu, incelenen bu dosyalara ilişkin olarak 6 bin 300 dosyaya red kararı ve 100 iade kararı verdiğini duyurdu. Görev süresi 2 yıl olan bu komisyonun bir yılı aşkın bir sürede sadece 6 bin 400 dosyayı incelemesi, kurulan bu komisyonda adaletin çıkmayacağının bir göstergesidir. İncelemeler 15 yılda ancak tamamlanmış olacaktır. Hukuki süreci uzatmaktan başka bir işlevi olmadığı anlaşılan bu tür oyalama taktiklerinden derhal vazgeçilmeli, mağdur edilen yüz bini aşkın kamu görevlilerinin işlerine iade edilmeleri derhal sağlanmalıdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA