Şimdi hayatı için umut istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şimdi hayatı için umut istiyor!


 

Türkiye’nin ‘parkta yatan asker’ olarak tanıdığı İsmail Tutkun isimli kimsesiz vatandaş, askerlik görevini tamamlamasının ardından memleketi Mersin’e döndü. Hakkındaki para cezasını ödemeyince ücretsiz olarak kamu hizmetine alınan Tutkun, şimdide geliri olmadığı için bir bekçi kulübesinde yaşam müca

Mehmet Nabi Batuk 

Askerlik görevini yaparken izinli olarak geldiği Mersin’de gidecek yeri olmadığı için günlerce parkta yatan ve hikâyesi ortaya çıkınca tüm Türkiye’nin içini sızlatan, kimsesiz vatandaş İsmail Tutkun, askerliğini tamamlayarak Mersin’e döndü. Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından büyütülen Tutkun, şimdi bir bekçi kulübesinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

“SESİMİ DUYUN”

Askere gitmeden önce çocuk yaşlarındayken karıştığı bir kavga yüzünden 5 yıl hapis ve 10 bin TL para cezası alan Tutkun, hapis cezasının infaz edilmesinin ardından, askere alındı. Askerlik görevini 2017 yılı sonlarında tamamlayan Tutkun’un hakkındaki kesinleşmiş olan 10 bin TL’lik k para cezasının infazına geçilirken; kimsesiz vatandaş bu cezayı ödeyemedi. Bunun üzerine ilgili yasa gereğince; ücretsiz bir şekilde kamu yararına çalışmaya başlayan Tutkun, şuanda Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışıyor.

Barınacağı bir yeri olmadığını ve ücretsiz çalıştığı için hiçbir gelirinin bulunmadığını ifade eden Tutkun, birçok kez iş bulmasına rağmen, çalışma saatlerinin uymaması nedeniyle işe kabul edilemediğini söylüyor. Kendisini ekonomik olarak toparlayana kadar, hakkındaki para cezasının ertelenmesini talep eden Tutkun, yetkililerin kendisini duymasını bekliyor.

“ELİM KOLUM BAĞLI”

Askerden döndükten sonra 1 Aralık 2017 tarihinden beridir Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nde mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak çalıştığını söyleyen Tutkun “Günlük 8 saat olmak üzere; kamu hizmetlerini yerine getirmekteyim. Ancak barınacak bir yer ve geçimimi sağlayacak bir gelirim yok. Yüce Rabbim devletimize zeval vermesin. Devletimizden binlerce kez razı olsun. Ancak tek seferlik sosyal yardım yapıldığı ve sosyal yardımların geçici çözüm olduğu için kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem için, elim kolum bağlı olduğundan dolayı bir işte çalışamaz haldeyim. Sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda büyüdüğümden dolayı memuriyet hakkımın araştırılmasını istiyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA