Kilikya’nın Kadınları yeniden sahnelendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kilikya’nın Kadınları yeniden sahnelendi


 

Mimar ve yazar Semihi Vural’ın “Tarihte Mersin Kadınları” kitabından hareketle tiyatro sahnesine taşınan “Kilikya’nın Kadınları” oyunu Alzheimer Derneği yararına yeniden sahnelendi.

İçel Soroptimist Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, usta opera rejisörlerinden Melih Öztürk’ün sahneye koyduğu eserin müzik direktörlüğünü Engin Aktuğ yapıyor.  Eserin kostüm tasarım ise Songül Birtek’e ait. Eserde rolleri, her biri kendi alanında kariyer sahibi olan, Prof. Dr. Aynur Özge, Beyza Semerci, Zuhal Karamehmet, İlkiz Hancıoğlu, Nuran Kurtuluş, Banu Es Yılmaz, Meltem Başol, Ganime Turan, Ülün Toker, Nilüfer Aydoğan Bakırezen, Dr. Ayşe Vural, Sevinç Şanlı, Ayşegül Uysal, Münire Yurdal, Aslı Gün, Esra Sönmez, Berna Güncan Erdoğan, Onat Taşkın, Şahmeran Duygu, Zülal Erkan, Ülkü Olgun, Fatma Yüksel, paylaşıyor.

Büyük bir ilgiyle kapalı gişe sahnelenen eserin temsiline, Federasyon Başkanı Nilgün Pakkan ile birlikte, Tarsus, Antakya, Seyhan, Mezitli, Adana, Soroptimist Kulübü başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda sanatsever katıldı. Temsilden elde edilen gelir ise Türkiye Alzheimer Derneği’ne bağışlanıyor.

8 MART YILIN KADINI ÖDÜLÜ, PROF. DR. AYNUR ÖZGE’YE VERİLDİ

İçel Soroptimist Kulübü, 8 Dünya Emekçi Kadınlar dolayısıyla her yıl verdiği Yılın Kadını Ödülü’nü ise Alzheimer hastalarına ve bu hastalığın sıkıntılarına dikkat çeken eğitim çalışmaları ve Elzheimer Hasta Yaşam Merkezi’ne verdiği emekleri nedeniyle Prof. Dr. Aynur Özge’ye verdi. İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Sevinç Şanlı yaptığı açıklamada, “Gururla belirtmeliyim ki 1970 yılında kurulan kulübümüz, geçtiğimiz Ekim ayında 47. yaşını kutladı. Bu süre içinde hayatın her alanında kadınlarımızın yanında yer alarak, paha biçilmez değerler üreten kulübümüz, kültür ve sanatın da içinde kendisine yer edinmiştir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA