BİK’İN RESMİ İLAN GASPI MECLİSE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİK’İN RESMİ İLAN GASPI MECLİSE TAŞINDI


 

CHP’li Aytuğ Atıcı, BİK’in yerel ve yaygın gazetelerde yayınlanan resmi ilanların ilk defa gazeteler by-pass edilerek BİK’in resmi portalında yayınlanacak olmasını meclise taşıdı.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın geçtiğimiz Cuma günü Tokat’ta düzenlediği basın toplantısında, Basın İlan Kurumu’nun (BİK), yaygın ve yerel basının önemli bir gelir kalemi olan icra iflas ve konkordato ilanlarına el koyarak, kurduğu Resmi İlan Portalı sitesinde yayınlama hakkını kendi uhdesine almasına dair yaptığı açıklamayı Meclise taşıdı. Uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini isteyen Prof. Dr. Atıcı konuşmasında, “Yerel basın AKP tarafından yok ediliyor. Yerel basının can damarı olan resmî ilanlar bundan böyle Basın İlan Kurumunun resmî sitesinde yayınlanacak. Bu, yanlıştır. Yerel basın devletten aldığı ilan parasıyla ancak ayakta durabilmektedir. Yerel basın bu ilanlardan mahrum kalırsa sadece reklam gelirleriyle yaşamaya çalışacaktır. Bu durumda parayı veren düdüğü çalmaya çalışacak; onurlu, dik duran ve kalemini satmayan gazeteciler açlığa mahkûm edilecektir.
Seçim ortamına girdiğimiz bugünlerde yerel basının âdeta cendereye alınması AKP'nin bu seçimlerden nasıl korktuğunun ve çaresizlik içinde çırpındığının önemli bir göstergesidir. Resmî ilanların yerel basına verilmemesi doğru değildir ve bu uygulamadan derhâl vazgeçilmelidir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA