AKKUYU NGS’DEN TÜRK ŞİRKETLERE PAY VAADİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NGS’DEN TÜRK ŞİRKETLERE PAY VAADİ!


 

Nükleer Mühendisler Derneği’nin düzenlediği 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda, Mersin’de kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Türkiye, Afrika ve Ortadoğu’nun en kapsamlı nükleer etkinliği olan zirveye, bin yerli ve yabancı ziyar

Haber Merkezi

Güney Kore, Fransa, Almanya, Rusya, Japonya, Çin ve Finlandiya başta olmak üzere  nükleer endüstriye yön veren ülkelerden 100’e yakın firmanın Türk firmalarıyla buluştuğu zirve, ticari iş birliklerinin geliştirilmesine ve son teknolojik gelişmelerin paylaşılmasına aracılık etti.

TÜRK ŞİRKETLERİ AKKUYU’NUN İNŞAATINDAN YÜZDE 90 PAY ALABİLİR
Etkinlikte söz alan Akkuyu Nükleer A.Ş. Operasyon Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Birinci Yardımcısı Konstantin Konstantin Ryzhak, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin toplam maliyetinin yaklaşık 20 milyar dolar olduğunu ifade ederek, projenin yapım işlerinin önemli bir kısmının Türk inşaat firmaları tarafından yapılabileceğini belirtti.  Ryzhak,"Türk şirketlerinin inşaatta ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. İlk tahminlere göre, inşaatın yüzde 90'ı ve montaj işlerinin yüzde 50'lik kısmı Türk şirketler tarafından gerçekleştirilebilecek" diye konuştu. Türkiye için bu projenin önemini çok iyi anladıklarını bildiren Ryhzak, projeyi hükümetlerarası anlaşmadan daha da erken bir tarihte bitirmeye çalışacaklarını söyledi.

TÜRK ÖĞRENCİLER AKKUYU’DA İŞE BAŞLIYOR
Rusya'da 250'den fazla Türk öğrencinin nükleer enerji alanında eğitim gördüğünü ifade eden Ryzhak, bu öğrencilerden 35'inin bu ay mezun olarak Türkiye'de Akkuyu NGS'de çalışmaya başlayacaklarının da altını çizdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA