MERSİNLİ KADINLAR SUNAY AKIN İLE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ KADINLAR SUNAY AKIN İLE BULUŞTU


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mersinli kadınları şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın ile buluşturdu.

Sunay Akın’ın gerçekleştirdiği tek kişilik gösteri Mersinli kadınlardan yoğun ilgi gördü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Kongre ve Sergi Sarayı dolup taşarken, dışarıda Sunay Akın’ı görmek için Kongre Merkezi’ne akın eden ve salona sığmayan kalabalık için özel led ekran kurularak, içerideki gösteri dışarıya yansıtıldı. Böylelikle, Mersin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle dolu dolu kutlandı.
Programda ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde ’Kadınlara Adanmış Şarkılar’ konseri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ruhuna uygun olarak seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Belgesel tadındaki '8 Emek 8 Yürek' adlı kısa filmde de, farklı mesleklerden 8 rol model kadının hayat hikâyeleri anlatıldı. Kadınların bulundukları noktaya nasıl ulaştıkları, ne tür zorluklar yaşadıkları ve geçimlerini nasıl sağladıkları beyaz perdeye yansıtıldı.
Kent Orkestrası’nın seslendirdiği ‘Firuze’, ‘Bambaşka Biri’, ‘Kadınlar Vardır Marşı’ ve ‘İzmir Marşı’ gibi şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden kadınlar coşku içerisinde bir gün geçirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası dinleyenlerden büyük alkış topladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA