“BİZE GÖSTERMEDİLER Kİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİZE GÖSTERMEDİLER Kİ”


 

Mersin’de binlerce itirazın yapıldığı 1/5 binlik Nazım İmar Plana kabul oyu verdikleri gerekçesiyle eleştirilen CHP İl örgütünden; “Planı bize göstermediler” savunması geldi. CHP İl Başkanı Adil Aktay’ın itiraz süresine bir gün kala siyasilere yaptığı “Ortak duruş sergileyelim” çağrısı da tepki çekt

Mehmet Nabi Batuk

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında kentte son iki haftadır gündemi meşgul eden 1/5 binlik Nazım İmar Planını ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin planı onayladıkları gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefinde olan Aktay, gelen tepkiler üzerine “Planı bize göstermediler” savunması yaptı. CHP’li meclis üyelerinin tüm resmi talep ve girişimlerine karşı söz konusu planı meclise gelene kadar inceleyemediklerini öne süren Aktay, Mersin’de faaliyet gösteren tüm siyasi parti il başkanlarına da “Gelin planı beraber inceleyelim ve mağduriyetlere karşı ortak bir duruş sergileyelim” çağrısında bulundu. Gerektiği takdirde planın iptal edilmesi için mahkemeye başvurmaya hazır olduklarını da ifade eden Aktay, “Kentin asıl sahiplerinin; yani vatandaşın, muhtarların ve ilgili tüm kesimlerin hazırlık sürecinde plana katılımı sağlanabilseydi bugün bu noktada olmazdık. Ne var ki hazırlık süreci dışa kapalı bir biçimde sürdürülmüş CHP’li bir belediye meclis üyesinin plan hazırlıkları ile ilgili bilgi edinme talebi bile reddedilmiştir. Hiç kuşku yok ki bu bizim gönlümüzden geçen, Mersin için en doğrusu olduğuna inandığımız bir plan değildir” dedi.

“İTİRAZLAR MUTLAKA DİKKATE ALINMALI”
Söz konusu nazım imar planında Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yeşil alan olarak işaretlendiği, Tarihi Hamidiye Kışlası alanın korunduğu ve taşkın yaratacak derelerin etrafının açıldığı için mutlu olduklarını kaydeden Aktay, “Ancak plana yönelik çok önemli itirazlar olduğu da ortadadır. Planın Mersin’in geleceğine dair kapsamlı bir bakış açısı ve somut hedefler sunmaması, Mersin’in kentsel gelişimine bütünsel bir çözüm yaklaşımı içermemesi, kent içi ulaşım sorunlarını artıracak, trafiği belirli bölgelere aşırı yoğun hale gelmesine yol açacak düzenlemeler içermesi kent merkezi çevresindeki doğal alanlar ve tarım alanlarının azaltılması gibi noktalarda çok önemlidir. Bu noktalar mutlaka dikkate alınmalıdır. Sayıları binlere varan vatandaşımızın plana itiraz ettiğini biliyoruz” diye konuştu.

“PLAN GERİ ÇEKİLMELİ VEYA DÜZELTİLMELİ”
CHP İl örgütü olarak süreci çok yakından takip ettiklerini ve gerekirse mahkemeye gitmeye hazır olduklarını ifade eden Aktay, “Ancak öncelikli talebimiz, Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir önyargı ve alınganlık göstermeksizin, vatandaşın, sivil toplumun ve meslek odalarının itirazlarını dikkate alarak, planı hızla geri çekmesi ve düzeltmesidir. Bugüne kadar plana 20 bin itiraz dilekçesi verildiği söylenmektedir. Binlerce itiraza konu olan bir planda ısrarcı olmanın kimseye yararı yoktur. Büyükşehir Belediyesi derhal ilçeler itibariyle plan karar kurulları oluşturarak 1 / 5 bin ölçekli revizyon planı yeniden bu kez vatandaşla birlikte yapmaya hazır ve niyetli olduğunu ortaya koymalıdır” şeklinde konuştu.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA