YENİ OSB’LER İLE İSTİHDAM ARTACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ OSB’LER İLE İSTİHDAM ARTACAK


 

Bakan Özlü; “ Akdeniz Bölgesinde bulunan OSB’lerdeki tüm parsellerde üretime geçilmesiyle birlikte istihdam rakamı 80 bin kişiye ulaşacak”.

1. Akdeniz Ekonomi Forumu ikinci gününde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü’nün katılımıyla devam etti. ‘Ekonomide Cazibe Merkezi Akdeniz’ sloganıyla gerçekleşen forumun ikinci gününe il protokolü, iş dünyası temsilcileri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. İlk gününde olduğu gibi ikinci gününde de geniş bir katılımla gerçekleşen forumun, Endüstri 4.0 Sanayi Devrimi ve Teknolojik Gelişmeler başlıklı 2. Oturumunda yaptığı konuşmasına, tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Bakan Özlü sözlerini, kadınların başta işgücü ve istihdam alanı olmak üzere hayatın her alanında daha fazla yer almalarının toplumsal bir hedef olması gerektiğinin üzerinde durarak sürdürdü.

Bu anlamda Bakanlık olarak, KOSGEB başta olmak üzere, kadın girişimcilere ve ev kadınlarına ayrıcalıklı, özel destekler verildiğini kaydeden Bakan Özlü, Türkiye’nin gelişme ve kalkınma hedefleri için, toplumsal cinsiyet eşitliğini bütün plan ve programlarına bir bir yerleştirdiklerinin de altını çizdi.
Konuşmasının devamında, Akdeniz Bölgesi’nin insanlığın ve medeniyetin yükseldiği, tarih boyunca küresel güç mücadelelerine ev sahipliği yapan, stratejik bir bölge olduğunu belirten Bakan Faruk Özlü, Doğu Akdeniz’in yüzyıllar boyunca dünya ekonomisinin ağırlık merkezi olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin de küresel alanda olduğu gibi, Akdeniz Havzası’nın da yükselen yıldız ülkesi olduğunu vurguladı.

YENİ OSB’LER İLE İSTİHDAM ARTACAK
Sözlerine, Akdeniz Bölgesinde hâlihazırda 27 adet organize sanayi bölgesinin bulunduğuna işaret ederek devam eden Bakan Özlü, bu OSB’lerde üretime geçen 1451 sanayi parselinde, yaklaşık 60 bin kişi istihdam edildiğini, tüm parsellerde üretime geçilmesiyle birlikte ise bu istihdam rakamının 80 bin kişiye ulaşacağını belirtti.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca bugüne kadar Akdeniz Bölgesinde tamamlanarak sanayicilerin hizmetine sunulan OSB projelerine, 2017 yılı fiyatları ile yaklaşık 410 milyon TL kredi desteği verildiğini, ayrıca Akdeniz Bölgesindeki girişimcilere, kendi işlerini kurmaları ve geliştirmeleri için, 2017 yılında 118,5 milyon lira destek verildiğini, yine 2017 yılında, Akdeniz Bölgesinde yer alan 39 bin firmaya KOSGEB aracılığıyla 214 milyon lira tutarında faiz desteği sağlandığını açıkladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA