“MERSİN, MAVİ BÜYÜME MERKEZİ OLABİLİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN, MAVİ BÜYÜME MERKEZİ OLABİLİR”


 

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Direktörü Doç. Dr. Barış Salihoğlu, deniz ekonomisinden daha verimli yararlanılabilmesi adına yürütülen Mavi Büyüme Projesi’nin merkezinin Mersin olabileceğini söyleyerek, deniz ekonomisinden daha fazla yararlanabilmek adına vakit kaybedilmeden deniz alan planlaması ya

Gizem Ekici

Akdeniz Ekonomi Forumu ilk gün ikinci oturumunda Akdeniz Havzası Hedef; Ekonomi ve Sanayide İstikrarlı Büyüme konuşuldu. 
Moderatörlüğünü Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar’ın yaptığı oturumda verimlilik artışı ve sanayileşme sürecinin nasıl güçlenebileceği, rekabetçi üretim yapısının gelişimi, yeni organize sanayi bölgelerinin açılması, kalifiye insan kaynağı, sürdürülebilir ve yeşil büyüme ile mavi büyüme stratejisiyle bölgenin yakalayabileceği fırsatlar ele alındı. 
Bu oturumun konuşmacıları ise TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Direktörü Doç. Dr. Barış Salihoğlu ile Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım. 

“MERSİN, MAVİ BÜYÜME MERKEZİ OLABİLİR”
Oturumun ilk konuşmacısı ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Direktörü Doç. Dr. Barış Salihoğlu oldu. Mavi Büyüme Projesi hakkında bilgi veren Salihoğlu, deniz ekonomisinden daha verimli yararlanılabilmesi adına bu projenin büyük önem taşıdığını anlattı. Denizlerin önemli sosyo ekonomik getirileri bulunduğuna dikkat çeken Salihoğlu, “Akdeniz dünyadaki deniz ve okyanus yüzeyinin yüzde 1’ine karşılık gelse de ekonomik hacmi çok yüksek. Denize dayalı ekonomilerin yüzde 20’sine karşılık geliyor” dedi. 
Deniz ekonomisinden daha fazla yararlanabilmek adına vakit kaybedilmeden deniz alan planlaması yapılması gerektiğini vurgulayan Salihoğlu, şu bilgileri verdi: “Mavi Büyümede öncelik sürdürülebilirlik. Mersin ise Mavi Büyüme’nin merkezi olma potansiyeli taşıyor çünkü Deniz Bilimleri Enstitüsü 43 yıllık deneyimi ile burada. Deniz Ekosistem ve Deniz Araştırmaları Merkezi Mersin’de kuruldu. Şu anda bir Mavi Büyüme Merkezi kurma aşamasındayız. Kamunun ciddi desteğini alıyoruz. Aktif Odalarımız var. Mersin’de ciddi bir küme oluşturup Türkiye’de bir ilki yapabiliriz. Hatta Avrupa’da dahi ses getirecek bir yapı olacağına inanıyoruz”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA