“VERECEK ARAZİMİZ OLSA GAZİANTEP’TE YATIRIMCI KALMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VERECEK ARAZİMİZ OLSA GAZİANTEP’TE YATIRIMCI KALMAZ”


 

Akdeniz Ekonomi Forumu ilk gün ikinci oturumunda söz alan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “Verecek arazimiz olsa Gaziantep’te yatırımcı kalmaz” dedi.

Haber Merkezi

Mersin’de devam eden OSB yatırımlarını ve çalışma metotlarını anlatan Tekli, fark edilmese de Türkiye’de gelişimin yakalandığı en güzel şehirlerden birinin Mersin olduğunu vurguladı. “Bu sene elektrik enerjisi artışımız yüzde 12,5, doğalgaz artışımız yüzde 30. OSB bütçesi yüzde 50 seviyelerinde arttı” diyen Tekli, Mersin’de OSB alanı kurulumunun verimli topraklar nedeniyle çok zor olduğunu, yatırım alanı bulmakta zorlandıklarını ve dağlarda OSB kurmak durumunda kaldıklarını ifade etti. Başkan Tekli, “Mersin’in lojistik gücü tartışılamaz. Ben verecek arsa bulsam Gaziantep’te sanayici kalmaz” değerlendirmesini yaptı.
Mersin’in ithalatçı değil, ihracatçı bir şehir olduğuna da dikkat çeken Tekli, kentin üretimde tamamen kendi hammaddesini, tarımını, taşını toprağını kullandığını bunun için de vergi sıralamasında Türkiye’nin 6’ncı ili olduklarını söyledi. Yeni OSB yatırımlarına da değinen Tekli, sanayinin sağladığı istihdam potansiyeli nedeniyle kentte en çok konuşulan sektör konumuna ulaştığını anlattı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA