YEREL BASIN İÇİN NE YAPTINIZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEREL BASIN İÇİN NE YAPTINIZ?


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, yerel basının sorunlarını gündeme getirdi.

Haber Merkezi

Yerel basının gelişmiş olması ve güçlenmesinin, yerel iletişimi arttırdığını, bu iletişimin yerel yönetimi etkilediğini belirten Kuyucuoğlu, “Bu da yerel demokrasinin, yerel demokratik yönetimin güçlenmesine ve halk tarafından benimsenmesine yardımcı olmaktadır” dedi.

SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR
Türkiye’de yerel basının sorunlarının, yaygın basının sorunlarına birçok yönde benzer özellikler gösterdiğini beliren Milletvekili Kuyucuoğlu, “Gazete okuma oranının düşük olması, halkın isteklerine cevap verilmemesi, yetersiz tirajlar, teknolojilerden akılcı bir biçimde yararlanılamaması, niteliksiz işçi çalıştırılması, çalışanların eğitimine önem verilmemesi, satışı arttırmak için içerik iyileştirmesi yerine magazin haberlerinden ve promosyon kampanyalarından medet umulması, günümüzde yerel basının da gelişmesini, iyileşmesini önleyen temel etkenlerdir. Buna devlet kurum ve kuruluşlarının yerel basına yönelik ilgi eksikliği eklenince, yerel basın yıllardır, kendisine değer verilmeyen, ciddiye alınmayan, sorunlarına çözüm üretilmeyen bir konumda kalmıştır” ifadelerini kullandı.

TEŞVİK VE TEDBİRLERİNİZ VAR MI?
CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:
“Yerel basınımız ayakta, hatta hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Hükümet olarak yerel basınımızın problemlerini çözmeye yönelik ne gibi tedbirler almaktasınız? Yerel yazılı ve görsel basın, imkânsızlıklar sebebiyle teknik alandaki gelişmelere ayak uyduramamaktadırlar. Çünkü son derece kısıtlı, kendi imkânlarıyla yayınlarını sürdürme gayreti içindedirler. Anadolu’muzun gözü kulağı ve sesi olan yerel yazılı ve görsel basınımızın son teknolojik imkânlardan yararlanmalarını sağlayacak teşvik ve tedbirleriniz var mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA