“HUKUK DEVLETİ SİSTEMİ YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HUKUK DEVLETİ SİSTEMİ YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 5 Mart Hukuk Devleti Günü ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Eksiksiz bir hukuk devleti için mücadelemiz devam edecektir” mesajı verdi.

Hukuk devletinin, yasama, yürütme ve yargı organlarının tek bir yönetim anlayışı ile idare edilmediği ve güçler ayrılığı ilkesinin benimsendiği bir sistem olduğunun altını çizen Atıcı, dünyada demokrasi ile idare edilen ülkelerde vazgeçilemez bir unsur olarak kabul edilen bu sistemin, ne yazık ki Türkiye’de AKP zihniyeti tarafından yok edilmeye çalışıldığını savundu.

Atıcı, “Özellikle, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dayatılan OHAL uygulamaları bunun en önemli işaretidir.  15 Temmuz’dan bu yana çıkarılan 31 KHK ile TBMM adeta devre dışı bırakılmıştır. Tüm güçleri tek bir elde toplamaya çalışan AKP iktidarı, hukuksuz uygulamalarını ve dayatmacı tavrını hemen her gün arttırarak devam etmektedir. TBMM’de önümüzdeki günlerde tartışılacak olan “İttifak Yasa Tasarısı” da bu baskının açığa çıkan yüzü olmuştur. Tasarı bu şekliye kanunlaştığı takdirde,  artık bir hukuk devleti kavramından söz etmek imkânsız hale gelecektir. Seçimlerde uygulanmak istenen mühürsüz oyların geçerli olması hali hukuku ayaklar altına almaktır. 
Unutulmamalıdır ki hukuk, bireylerin doğuştan sahip oldukları her türlü insani, ahlaki evrensel değerler bütünüdür. Gerçek anlamda bir hukuk devletinden söz edebilmek için devletin tüm yurttaşlarına istisnasız eşit davranması gerekmektedir.
1868 yılında Meclis-i Vâlâ-yı Ahkâm-ı Adliye’nin ikiye ayrılarak Şura-yı Devlet adıyla Danıştay ve Divan-ı Ahkâm-ı Adliye adıyla Yargıtay kurulmasının kabul edildiği gün olan 5 Mart, Hukuk Devleti Günü olarak kutlanmaktadır. Bazı yüksek yargı mensuplarının hükümet üyeleriyle çay toplamaya gittiği, bazılarının ise iktidardaki siyasiler karşısında cübbelerinde bulunmayan düğmeleri iliklemeye çalıştığı bir ortamda, demokrasinin tam olarak benimsendiği, hak ve özgürlüklerin eksiksiz yaşandığı gerçek bir hukuk devleti için mücadelemiz aralıksız devam edecektir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA