MERSİNLİ KOBİ’LER GURURUMUZ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ KOBİ’LER GURURUMUZ OLDU


 

KOSGEB 5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu.

Törende, “Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü”nü Mersin’den Akyürektech Tarım Ürünleri alırken, Mersan Kasa Şirketi Sahibi Berrin Dalkılıç Mis ise “Yılın Kadın Girişimci Ödülü” kategorisinde finalist olarak önemli bir başarı sergiledi. 

KIYMET GÖKÇE

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nca (KOSGEB) geleneksel olarak düzenlenen, ‘5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni’ yoğun katılımla yapıldı. Yarışmada 9 kategoride finale kalan işletmeler arasından birinci seçilenler, ödüllerini Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden aldılar.
Tören Başbakan Binali Yıldırım’ın himayelerinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde KOSGEB’in Ankara’daki yeni binasında gerçekleştirildi.
Hükümetleri döneminde KOSGEB'in desteklerini önemli miktarda artırdıklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, küçük ve orta ölçekli yatırımcıya verilen desteğin 2002 yılına kadar 14,5 milyon lira olduğunu, 2018'e gelindiğinde ise bu miktarın 5 milyar 300 milyon liraya çıktığını aktardı.
Yıldırım, KOBİ'lerin daha güçlü desteklenmesi için yapacak çok fazla iş olduğunu hatırlatarak, "KOBİ'lerin ihtiyaçlarından biriside danışmanlık ve rehberlik. Bunun için yeni bir sistem, yeni bir anlayış lazım. Tıpkı rotası belli olmayan bir gemi gideceği limana ulaşamayacağı gibi KOBİ'lerin de bir rehberliğe ihtiyacı var. Hedeflerini gerçekleştirmek için o rehberliği de KOSGEB yapacak” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, KOBİ gelişim destek programı, KOBİ TEKNOYATIRIM ve Stratejik Ürün Destek Programlarını daha önce açıkladıklarını hatırlatarak, bu programlar sayesinde işletmelerde yaklaşık 5-6 bin kişiye iş imkanı sunacaklarını, bununla birlikte diğer programlarla ise işletmelerin katma değerli ürünler üretir hale gelmesi için belirli miktarlarda geri ödemesiz destek vereceklerini anlattı.
Konuşmasını KOBİ'lere bir müjde vererek tamamlamak istediğini aktaran Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: “Türkiye gelişti, KOBİ'lerimiz büyüdü, imkanları gelişti fakat başlangıçtaki KOBİ tanımı aynı kaldı. Bu da işletmelerimizin, KOBİ'lerin işini zorlaştırıyor. KOBİ'lerin tanımı değişiyor. Daha fazla girişimcimizin desteklerden faydalanması için, KOBİ'lere bir üst sınır koymuştuk destekte, ne kadar, 40 milyon, şimdi bunu değiştiriyoruz, 125 milyona çıkartıyoruz. KOBİ'ysen 40 milyondan fazla destek alamazsın ama artık zaman değişti. Şimdi 125 milyona kadar KOBİ sayıyoruz. Ayrıca her bölgemizin, her şehrimizin, her ilçemizin öncelikleri aynı değil. KOSGEB bu dönemde daha fazla sahada olacak, üreten firmaları yerinde görecek, sorunları dinleyecek ve sonra dönecek, yapacağı çalışma, alacağı karar daha isabetli olacak. Böylece sanayi odalarıyla, esnaf odalarıyla koordineli olarak şehirlerin, bölgelerin öncelikleri tek tek ele alınacak. Her ilde, ilçede 5 tane önemli alan tespit edilecek. Bizim artık uzmanlaşmaya gitmemiz lazım. Kaynağımızın en verimli şekilde kullanılması esastır. Bu 5 sektörü belirleyip buna göre desteklerimizi, yatırımlarımızı kanalize etmiş olacağız."

İŞTE ÖDÜL ALANLAR

Başbakan Yıldırım, ödül töreni öncesinde KOSGEB'in yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. KOSGEB girişinde düzenlenen törende kurdele kesen Yıldırım, binanın hayırlı, güzel hizmetlere vesile olmasını diledi.
Yıldırım, ödül törenindeki konuşmasının ardından, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile ödüle layık görülen girişimcilere ödüllerini takdim etti.
KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri; Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü, Yılın  Başarılı KOBİ Ödülleri ve Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri kategorilerinde olmak üzere 3 an başlıkta ve 9 kategoride verildi. Kategorilere göre bu senenin ödül alan işletmeleri şu şekilde oldu:
1. Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülünü; Kocaeli’nden Cryocan Basınçlı Kaplar End. Tes. San. Ve Tic. Ltd.Şti., Yılın İnovatif KOBİ Ödülünü; Gaziantep’ten Mespa Sağlık Malzemeleri San. Ve Tic. A.Ş., Yılın İş Birliği Güç Birliği Yapan KOBİ Ödülünü; Nevşehir’den Kapadokya Balon Bakım A.Ş., Yılın İhracatçı KOBİ Ödülünü; İstanbul’dan Atlantik Petrol Ürünleri Tic. San.A.Ş. , Yılın Çevre Dostu KOBİ Ödülünü; Tekirdağ’dan Uysal Madencilik Nakliyat San. Ve Tic. Ltd. Şti., Yılın Genç Girişimci Ödülünü; Şanlıurfa’dan Özyürük Ağaç Sanayi Anonim Şirketi, Yılın Kadın Girişimci Ödülünü; İstanbul’dan A Plus Plastik ve Elektrik San. Tic. Ltd. Şti., Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülünü; Mersin’den Akyürektech Tarım Ürünleri, Yılın İnovatif Girişimci Ödülünü; İstanbul’dan SBS Bilimsel Bio Çözümler San. Ve Tic. A.Ş. aldı.
Jüri özel ödülü, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Özgür Gençer ile gazi olan Şenol Gençer kardeşlerin şirketine verildi. Ödülü şehit Gençer'in eşi Esra Gençer aldı. 
Ayrıca Mersin’den Mersan Kasa Sahibi Berrin Dalkılıç Mis de, “Yılın Kadın Girişimci Ödülü” kategorisinde finalist olarak önemli bir başarı sergiledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA