MERSİN’DE KADINA ŞİDDETİN KARA TABLOSU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KADINA ŞİDDETİN KARA TABLOSU!


 

Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, kentte şiddet mağduru 26 bin 484 kadın için tedbir kararı alındığını açıkladı.

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadına yönelik şiddete karşı seminer organize edilirken, Akdeniz Belediye Spor Kulübü tarafından da kulüp bünyesinde faaliyet gösteren sporculara yönelik olarak da uyuşturucu madde kullanımına karşı bir panel düzenlendi. 

Belediyeden yapılana açıklamaya göre; Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü’nün konuşmacı olduğu ilk seminere, ağırlıklı olarak belediyenin kadın çalışanları dinleyici olarak katıldı.
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) en önemli kriterin gizlilik olduğunun altını çizdiği sunumunda Göllü, merkez olarak 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini ifade etti. Akdeniz, Toroslar, Tarsus, Silifke, Erdemli, Anamur ve Mut ilçelerinde bulunan sosyal hizmet merkezlerinden de sorumlu olduğunu kaydeden Göllü, “Engelli maaşı, evde bakım maaşı, yaşlıların huzurevine yerleştirilmesi, evlat edinme, koruyucu aile ve kadına yönelik şiddet gibi problemlerde bu merkezlerimize başvurabilirsiniz” şeklinde konuştu.

MERSİN’DE ŞİDDET MAĞDURU 26 BİN 484 KADIN İÇİN TEDBİR KARARI ALINDI
Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nin; barınma, hukuki destek, istihdam, sağlık hizmeti ve psikososyal destek çalışmalarını da anlatan Göllü, 6284 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 20 Mart 2012’den bu yana, Tarsus’tan Anamur’a kadar Mersin’in 13 ilçesinde “26 bin 484 kadının” şiddete maruz kaldığını ve Aile Mahkemelerinin tedbir kararı aldığına dikkat çekti. Çiğdem Göllü; “Şiddet, maalesef hep en yakınımızdaki insandan; eşimizden, babamız veya kardeşimizden geliyor. Şiddete en çok maruz kalanlar da kadınlardır. Şiddet, sadece fiziksel değildir. Şiddet ekonomiktir, şiddet psikolojiktir, şiddet cinseldir, şiddet sözeldir. Sadece darp şiddet değildir” diye konuştu.

ALO-183 VE BİMER’E BAŞVURULABİLİR
Kadına yönelik şiddet konusunda toplumun her kesiminin duyarlılık ve bilinçlenmeye ihtiyacı olduğunun çizen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, şiddet mağduru kadınlara sağlık hizmetinin yanı sıra hukuki hizmet verdiklerini de belirtti. Göllü “Sizlerin de vatandaş olarak şiddeti ihbar etme yükümlülüğünüz var. Ayrıca Alo-183 ihbar hattı var ve bu hat 7 gün 24 saat açık. Bir yakınınız, bir komşunuz şiddete maruz kaldığında bu numarayı arayabilirsiniz. Yine aynı şekilde BİMER’e de başvuru yapabilirsiniz” diye konuştu.

SPORCULARA, UYUŞTURUCUYA KARŞI BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ
Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Akdeniz Belediye Spor Kulübü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen diğer bir etkinlikte ise, sporcu çocuklar ve gençlere yönelik uyuşturucu maddelerin zararları ve kullanımının yarattığı tehlikeler anlatıldı. Belediye konferans salonunda organize edilen panele, Müdürlük amirleri ve Kulüp yöneticileri, spor eğitmenleri, Gençlik Spor Müdürlüğü yetkilileri ile sporcuların velileri katıldı. Etkinlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Afrin’de devam eden operasyonda yaşamlarını yitiren Şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Akdeniz Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Us’un, uyuşturucu madde kullanımına karşı gençleri uyardığı açılış konuşmasından sonra Akdeniz İlçe Gençlik Spor Temsilcisi Osman Yalçın söz aldı. Yalçın; “Madde bağımlılığı, bağımlılığın olumsuz etkileri, madde kullanım belirtileri, bağımlılığın nasıl başladığı, kullanıcıların sığındığı gerekçeler, madde kullanımının tedavisi” konularında sunum yaptı. 
Uyuşturucu madde kullanımının nasıl başlayıp ilerlediğini anlatan Osman Yalçın, bu sürecin; “Bir kereden bir şey olmaz”, “Bir daha kullanmam”; “Ben bağımlı olmam”; “İstersem bırakırım”; “Bu meret bırakılmaz ki”; “Bırakmak zorundayım”; “Artık bırakacağım”; “Bıraktım, bir daha da başlamam” şeklinde kısır döngü içinde sürdüğünü vurguladı.
Özellikle arkadaş ortamında görülebilen madde kullanımı tekliflerine karşı “Hayır” diyebilmenin önemine de dikkat çeken Yalçın, “Lütfen ‘hayır’ diyebilmeyi öğrenin ve bu konuda kararlı durun. Bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili size bir teklif geldiğinde, verebileceğiniz en kısa ve en net yanıt ‘hayır’ olmalıdır” diye konuştu. Etkinlik, sporcu çocukların sorularına verilen yanıtların ardından toplu fotoğraf çekimi ve çiçek takdiminden sonra sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA