“HANIM OLAN HİZMETÇİ VE RİTA” SEYİRCİYLE BULUŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HANIM OLAN HİZMETÇİ VE RİTA” SEYİRCİYLE BULUŞUYOR


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB)bugün saat 15.00’ de MDOB sahnesinde “Hanım Olan Hizmetçi ve Rita” operalarını gerçekleştiriyor.

GİZEM EKİCİ

‘’Hanım Olan Hizmetçi’’ basit, zarif ve melodik müziği, her çağa uyan konusu ile “Komik Opera” (opera buffa) tarzının ilk önemli örneği olarak kabul edilir. G. Pergolesi’ nin bestelediği, G. A. Federico’ nun librettosunu yazdığı eserin konusu, beceriksiz, rahatına düşkün ve zengin bir erkek ile onun çocuk yaşta evine alıp büyüttüğü güzel ve kurnaz bir genç kız olan hizmetçisi arasında geçenlerin serüvenidir. 
Romantik İtalyan opera repertuvarının en seçkin “Komik Opera” örneklerinden biri olan Donizetti’nin 1 perdelik Rita operası, şiddet uygulayan kocası Gasparo’nun öldüğünü öğrenince yeni bir hayata başlayan ve bir motel işleterek hayatının dizginlerini elinde tutmaya çalışan Rita’nın, eski eşinin bir gün çıkagelmesiyle yaşadığı zor anları hikaye eder. G. Vaze’nin librettosunu yazdığı eseri Umut Güngör Türkçeye çevirmiştir. Eserin orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen, rejisörlüğünü Süleyman Tekin yapıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA