MERSİNLİLERE OT FESTİVALİ DAVETİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLERE OT FESTİVALİ DAVETİ


 

Giritliler Federasyonu 1923 Nüfus Mübadelesi’nin yıl dönümü dolayısıyla Melemez Köyü’nde anma etkinliği düzenleyecek. ‘Ot Festivali’ ile final yapmaya hazırlanan federasyon Mersin’lileri etkinliklere davet etti.

Mehmet Nabi Batuk 

Mersin Girit Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Dostluk Derneği Başkanı Yaşar Güngör ile İkinci Başkan Zehra Yılmaz Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında Türkiye ile Yunanistan arasında 1923 yılında gerçekleştirilen ve büyük acıların yaşandığı nüfus mübadelesinin 93 yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenledikleri panel, film gösterimi ve ot festivali ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. 1923 mübadelesinin ardından Mersin’de iki köye yerleşen Girit Türkleri yanlış politikalar nedeniyle geçirdikleri acılı yılların ardından; bugün dillerini ve kültürlerini hem korumaya hem de toparlamaya çalışıyor. Her yıl farklı etkinliklere imza atarak Mersin’e bir renk katmaya çalıştıklarını ifade eden Mersin Girit Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Dostluk Derneği Başkanı Yaşar Güngör, bugün saat 15.00’te Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirecekleri Selda Alkor ve Aylin Kumbaracıbaşı'nın rol aldığı ‘2 Yaka Yarım Aşk’ isimli mübadele ve aşk filmi gösterimi ile önümüzdeki Cumartesi günü Melemez Köyü’nde düzenleyecekleri Ot Festivali’ne tüm Mersin’lileri davet etti.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAĞIZ”
İhsaniye Melemez Girit Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği İkinci Başkanı ve İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz ise geçtiğimiz yıla kadar Girit Kültür Derneklerini kendi bünyelerinde anma etkinliği yaptığını ancak 2018 yılı ile birlikte tüm etkinliklerin Giritliler Federasyonu tarafından yapıldığını açıkladı. Girit Türklerinin Mersin’de yerleştiği iki köyden biri olan Melemez Köyü’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ile birlikte, köydeki turizm potansiyelini artırmaya yönelik bir dizi çalışma yürütüldüğünü kaydeden Yılmaz, “Köyümüzde iki tane yeni işletme açıldı. Son olarak 200 Bin Liralık bir SODES projesi geçti. Bu projenin uygulamaları önümüzdeki haftalarda başlayacak. Bu projede  eş finansmanımız olan Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli’nin büyük emekleri var. Köyde zaman zaman bir takım etkinlikler düzenliyoruz. Söyleşiler yapıyoruz son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde köyümüzde kadınlara girişimcilik eğitimi verildi. Şimdi de önümüzdeki Cuma günü düzenleyeceğimiz Ot Festivali’nde kadınların üretmiş oldukları yemekleri, ekmekleri ile oradaki kültürümüzü gün yüzüne çıkaracağız.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA