KURTULUŞ COŞKUSU YENİDEN YAŞANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KURTULUŞ COŞKUSU YENİDEN YAŞANDI


 

Arslanköy’ün kurtuluşunun 98. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgali altındaki Mersin’de Kuvayi Milliye’nin başladığı yer olan Arslanköy’de düzenlenen programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ARSLANKÖY’ÜN KURTULUŞU COŞKU İLE KUTLANDI
 Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Protokol üyelerinin ve vatandaşların Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın marşları ve Adana Akdeniz Mehter Takımı eşliğinde tören alanına gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Arslanköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı temsili gösteri sahnelendi. Kuvayi Milliye milislerinin geçiş töreni yaptığı kutlamalarda, düşman kuvvetlerinin Arslanköy’den çıkarılışları da temsili olarak canlandırıldı. Etkinlikte ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Sinema Şube Müdürü Hüseyin Arslanköylü tarafından Arslanköy’ün tarihi ve kurtuluş mücadelesinde sergilediği destansı mücadele de anlatıldı. Arslanköylü öğrenciler ve vatandaşlar tarafından okunan şiirler, oynanan piyeslerden sonra etkinlik Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ve Akdeniz Mehteran takımı tarafından verilen konser ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA