TÜRK DOKTORA ABD’DEN İKİ ÖNEMLİ ÖDÜL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRK DOKTORA ABD’DEN İKİ ÖNEMLİ ÖDÜL


 

Amerikan Gastroenteroloji Derneği, Uzm. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt’u “2017’de dernek bünyesinde gastroenterolojiye en çok bilimsel katkı yapan 5’inci doktor” seçti. Dr. Bozkurt, derneğin slogan yarışmasında da 1’inci oldu.

Mersin’in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi’nde görev yapan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, Amerikan Gastroenteroloji Derneği’nden (American Gastroenterological Association-AGA) iki önemli ödül aldı. 

Hastaneden yapılan açıklamaya göre; Dernek 3 bin doktor arasında yaptığı değerlendirmede, Dr. Bozkurt’u 2017’de dernek bünyesinde gastroenterolojiye en çok bilimsel katkı yapan 5’inci doktor seçti. Derneğin üyeleri arasında düzenlenen slogan yarışmasında ise Dr. Bozkurt 40 kişi arasında 1’incilik elde etti. Dr. Bozkurt değerlendirmede listeye giren ve yarışmada derece alan ilk Türk hekim oldu.

DİJİTAL NİŞAN GÖNDERİLDİ
Yaklaşık 11.000 üyesi bulunan Amerikan Gastroenteroloji Derneği üyesi olan ve 2017 yılı boyunca gastroenteroloji alanında bilime katkı koyan 3 bin uzman doktorun çalışmalarını değerlendirdi. Derneğin belirlediği 10 isim arasında 5’nci sırada, geliştirdiği teknikler nedeniyle Medical Park Tarsus Hastanesi’nden Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt yer aldı. Bu alanda şimdiye kadar Türkiye’den listeye giren ilk Türk doktor olan Dr. Bozkurt’a ayrıca başarısı nedeniyle ‘Digital Badge’ (Dijital Nişan) gönderildi.

SLOGANIYLA 1’İNCİ OLDU
Amerikan Gastroenteroloji Derneği 2017 çalışmaları kapsamında ‘Klinisyenlere Tavsiye’ başlığıyla bir slogan yarışması düzenledi. Dünyanın değişik yerlerinden 40 dermatoloji uzmanının katıldığı yarışmada Uzm. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt’un “Sağlıklı bağırsak bakterileri oluşturabiliriz. Gelecek değiştirilebilir” sloganı 1’inci seçildi. Dr. Bozkurt bu başarısıyla da yarışmada dereceye giren ilk Türk doktor oldu. Dernek başarıları nedeniyle Dr. Bozkurt’u Haziran ayında ABD’de düzenlenecek 2 günlük eğitim programına ücretsiz olarak davet etti. 

ABD VE İTALYA’YA DA DAVET EDİLMİŞTİ
Daha önce de davet edildiği ABD ve İtalya’da çalışmalarını anlatan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt,  dünyada ilk defa kolonoskopik yöntemle antibiyotik uygulanması sonucu hızlı düzelmeyi sağlayan tekniği geliştirmişti.
Dr. Bozkurt, tıp dünyasının dikkatini çeken ilk tekniğini 2017’nin Ocak ayında uygulamıştı. Karın ağrısı, kusma ve ateş şikâyeti bulunan 6 yaşındaki bir hastanın kalınbağırsağında ‘psö- domembronöz enterekolit enfeksiyon’ belirleyen Dr. Bozkurt, etkili sonuç almak için, kolonoskopinin içindeki kanaldan, iltihaplı bölgeye “vancomisin” antibiyotiği, insüflasyon yöntemi ile vermiş, hastanede ilaç tedavisi 8 gün süren çocuk hastanın bağırsağındaki iltihap kurumuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA