MERSİN ‘SIFIR ATIK’ PEŞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ‘SIFIR ATIK’ PEŞİNDE


 

Mersin’de hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilk etapta okullara ve resmi dairelere bin 500 geri dönüşüm kutusu dağıtılacak.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca “Her Atık Çöp Değildir” düşüncesinden yola çıkılarak hayata geçirilen “Sıfır Atık Projesi” düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı.
Menteş Ortaokulu’nda geçekleşen tanıtım toplantısına Vali Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su; Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, il protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
“HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR”
Proje ile ilgili kente ait görüntüler içeren bir sinevizyon gösterimi yapılması ile başlayan etkinlikte konuşan Vali Su, tüketim sonucu oluşan plastik, cam, kâğıt ve pil gibi atıkların biriktirilmesi, sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması, atıkların kontrol altına alınması ve gelecek nesillere daha temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefiyle yola çıkıldığını bildirdi. 
Atıkların günümüzde daha kıymetli bir hale geldiğini ifade ederek başlayan Vali Ali İhsan Su, 1 ton atık kağıdın geri kazanımı ile 17 ağacın kesilmesinin ve 12 bin 400 metreküp sera gazının açığa çıkmasını engellendiğini, atık depolama alanından 2,4 metreküp tasarruf sağlandığının ve geri dönüştürülen 1 ton cam ile de yaklaşık 100 litre petrolden tasarruf edildiğini söyledi.
 Toprakların daha verimli hale getirilmesi noktasında, atıklardan elde edilen kompostlardan üretilen gübrelerden faydalanılabildiğini de sözlerine ekleyen Vali Su, metal ve plastik geri kazanımı ile de yüzde 95 oranında enerji tasarrufu sağlandığının altını çizdi.
 
“BASİT ÖNLEMLERLE, ÇEVREMİZİN KORUNMASINA ÇOK BÜYÜK KATKILAR SUNABİLİRİZ”
Konuşmasının devamında, atıkların geri dönüştürülmesi ile bu ve benzeri daha birçok kazanımın elde edilebildiğini kaydeden Vali Ali İhsan Su, ‘Sıfır Atık Projesi’ne Mersin olarak hep birlikte destek olacaklarını, bu amaçla da ilk etapta bin 500 geri dönüşüm kutusunun okullarımıza ve resmi dairelere dağıtılmaya başlandığını ifade etti.
Atıkların geri dönüştürülmesi konusundaki farkındalığın daha da artırılmasının gerekliliğine ve önemine değinerek konuşmasını sürdüren Su, geri dönüşümün ülke ekonomisine katkısı yanında, gelecek nesillere daha güzel ve yeşil bir Türkiye bırakabilmek için önem arz eden bir konu olduğuna dikkat çekti. Vali Su, “Bu konuyu önce kendimiz özümsemeli, daha sonra da birey ve aileden başlamak üzere toplumumuzun her kesimine yaygınlaştırmalıyız. Alacağımız basit önlemlerle, çevremizin korunmasına çok büyük katkılar sunabiliriz. Ümit ediyorum ki bu kampanya ile beraber ilimizde oluşan farkındalık ve duyarlılıkla, geri dönüşüm konusunda çok daha iyi yerlere ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşlerine böyle önemli bir projeyi himayelerine aldıkları için Mersinliler adına şükranlarını arz eden Vali Ali İhsan Su sözlerini, projeyi yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkür ederek noktaladı.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın da projenin anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptığı tanıtım toplantısının akabinde Vali Su ve eşi, toplantının gerçekleştiği okuldaki sınıfları dolaştı ve öğrencilerle yakından ilgilenerek, projeyi ailelerine de anlatmaları yönünde tavsiyede bulundu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA