Yeşilovacık Akdere’ye teslim! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeşilovacık Akdere’ye teslim!


 

Bakanlık ÇED raporunu onayladı! Yeşilovacık Limanı büyüyor! Ancak turizm alanı ilan edilen bölgedeki çalışmalar ile çevre kirliliği artarken, Bern Sözleşmesi ihlal ediliyor!

SONER AYDIN

Mersin’de çevrecilerin ve yöre halkının karşı çıktığı,  Silifke’de kurulan Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikası olan Akdere Çimento Fabrikası için inşa edilen Yeşilovacık Limanı genişleyecek. Çevre ve Şehir Bakanlığı projenin ÇED raporuna onay verdiği proje ile mevcut iskele, genişletme ve dolgu alanı ile birlikte 805.3 metreye çıkacak.

Proje ile fabrikanın yıllık çimento üretim kapasitesi ortalama 4 milyon 500 bin tondan 7 milyon 500 bin tona ulaşacak. 30 ayda tamamlanması planlanan projenin kullanım izni ise 49 yıl.

Ancak turizm bölgesi olan söz konusu alanda devam eden çalışmaların bölgede çok ciddi kirlilik meydana geldiği bir çok defa çeşitli kurum ve kuruluşlarca dile getirildi. Liman genişletme çalışmalarının ise uluslararası BERN sözleşmesinin ihlali anlamına geldiğini savunan çevreciler, uluslararası anlaşmalarla korunan Akdeniz Foklarının yaşam alanlarının da yok edildiğini savunmuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA