Mezitli Sahili Kentsel Tasarım Projesi’nde sona gelindi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli Sahili Kentsel Tasarım Projesi’nde sona gelindi


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü sahil düzenleme projesi olan Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi’nde sona gelindi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Yüzde 95’i tamamlanan ve peyzaj çalışmalarının devam ettiği Mezitli Sahil Projesi, Mersinli vatandaşların kullanımına açılmak için gün sayıyor. Turizmi geliştirme hedefleri doğrultusunda sahilleri nitelikli hale getirmek, vatandaşların kullanımına sunmak ve Mersin’i nezih bir kent haline getirmek için emek harcayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Sahil Projesi ile Mersinlilere kaliteli yaşam alanı sunuyor.

Sahil kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekân kalitesinin artırılması ve yeni aktiviteler ile sahil kullanımının desteklenmesi için projede yer verilen 2 tenis kortu, 2 voleybol sahası, 2 basketbol sahası, 2 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu bandı, 2 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, kondisyon alanı, çocukların eğlenebileceği oyun alanları, engelli çocuk oyun alanları, gençler için kaykay pisti, uçurtma çayırı ve her yaştan Mersinli için etkinlik meydanları, restoranlar ve balıkçılar için 2 adet balıkçı iskelesi tamamlandı.

Mersin sahillerini atıl görünümünden kurtaran Büyükşehir Belediyesi, 80 bin metrekare alana inşa ettiği proje içerisinde yer alan sosyal ve yeşil alanlarla doğal bir doku oluşturdu. Mezitli sahilinin cazibesini artıracak projede, spor yapmayı sevenler için inşa edilen tuvalet, duş ve  soyunma kabinini içinde barındıran hizmet binası ve 11 adet seyir terası da tamamlanırken, peyzaj çalışmalarının tamamlanması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Mezitli’yi cazibe noktası haline getirecek Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi en kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek ayrıcalıklı bir alan olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA