“OHAL en fazla kadınları vurdu” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL en fazla kadınları vurdu”


 

SES Şube Eş Başkanı Özge Göncü, OHAL sürecinin kadınlar için daha ağır geçtiğini söyledi. Göncü, “İşiyle ekonomik özgürlüğünü kazanan sosyal hayatta da var olan kadınlar, işsizlikle tekrardan eve mahkûm edilmeye çalışılarak sosyal alandan el çektirilmektedir” diye konuştu.

SONER AYDIN

Mersin’de bir araya gelen KESK’li üyeler Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten atılan kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesini istedi. Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen açıklamaya KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı. KESK Mersin Şubeler Platformu adına açıklama yapan SES Mersin Şube Eş Başkanı Özge Göncü, OHAL’in en fazla kadınları vurduğunu vurguladı.

OHAL’in insanları işinden, ekmeğinden, en temel anayasal haklarından, özgürlüklerinden ve canlarından ettiğini dile getiren Göncü, “OHAL döneminde yüz binin üzerinde memur ihraç edildi. İhraçların 4238’i konfederasyonumuz üyesi. Bu coğrafyadaki halkların refahı için verdikleri mücadeleden başka hiçbir suçları olmadığı halde bir gecede hiçbir yargı ve savunma yolu bırakılmadan işlerinden çıkarıldılar. İşinden ekmeğinden olanlar bu süreçte hem sosyal hem de ekonomik olarak yalnızlaştırılmaya çalışılarak ölüme mahkum edilmekte. Bu süreç ne yazık ki kadınlar için daha da ağır, çünkü işiyle ekonomik özgürlüğünü kazanan sosyal hayatta da var olan kadınlar; işsizlikle tekrardan eve mahkum edilmeye çalışılarak sosyal alandan el çektirilmektedir. Bu tam da  hükümetin kadın politikalarıyla örtüşmektedir ve biz KESK olarak bize dayatılan bu politikaları kabul etmeyerek  kadınlara  vurgu yapmak istedik. Ataerkinin sermaye ile kol kola kurduğu bu sistem, OHAL ile KHK’larla Demoklesin kılıcına dönüştürülerek muhaliflere, kadınlara yönelmiştir. Hepsi kalifiye olan ihraç arkadaşlarımızın alanları, eğitimleri, meslekleri yok sayılarak açlığa mahkum edilirken kadınları iki kez vurmaktadır. Çünkü çocuklar ve kadınlar ucuz iş gücü olarak görülürler ve esnek ve güvencesiz çalışmada birinci sırayı alırlar” dedi.

“KADIN CİNAYETLERİ VE ÇOCUK İSTİSMARINA SESSİZ KALINAMAZ”

Tüm KESK’li ihraçların bir an önce işlerine iade edilmesini isteyen Göncü, “KESK’li olmak suç değil, onurdur.  Tüm baskı ve sindirme çabalarına rağmen, biz KESK’liler susmadık susmayacağız. İşimiz ekmeğimiz için mücadele ederken artan kadın cinayetleri ve çocuk istismarına sessiz kalınamaz. Çocuk istismarını önlemek adına kimyasal çözümlerin ve idamın tartıştırılması manidardır. Bizler biliyoruz ki idam her zaman biz muhalifleri vurmuştur. Ve yeni yasalar yapmak yerine var olan yasalarla sanığı yargılarken ‘kravat takana, saç tıraşı olana iyi hal indirimi uygulamak yerine veya çocuk tacizlerinde ve tecavüzlerinde rıza yaşını 15'ten 12'ye çekmek yerine var olan yasaları en ağır şekilde uygulayarak, tecavüze veya tacize uğrayan kadının ne giydiğine veya hangi saatte nerede olduğuna veya ne işle uğraştığıyla ilgilenmekten daha etkili olacaktır. Kadında bu bahanelerle suçluyu aklayanlar çocuklarda hangi bahaneye sığınacaklardır. KESK, Savaş ve militarizmin şiddeti yoğunlaştırdığı bu şiddet toplumunda mücadele etmekten vazgeçmiyor. Hayatta kalmak için iş isteyenlerin kendilerini ateşe vermeleri ironiktir. İçinde bulunduğu darboğazı savaşla örtmeye çalışanlar, bu ölümlere karşı sessizliğini korumakta, onların görünürlüğünü engelleyerek bu olayları münferitmiş gibi göstermekte unutturmaya çalışmaktadır. Aynı şekilde 3.Köprü inşaatında ölen işçi sayısında 400'lerin telaffuz edilmesi iş cinayetlerinin de ne kadar arttığını göstermektedir. OHAL bahane edilerek işçilerin hak arama mücadelesi de engellenmektedir. Bu da "Halk için OHAL" anlayışının ne kadar gerçek olduğunu göstermektedir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA