KADINLAR İSTİSMARA KARŞI OTURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR İSTİSMARA KARŞI OTURDU


 

Mersin’de bir araya gelen kadınlar, çocuklara yönelik cinsel istismara tepki gösterdi. Kadınlar, istismara karşı oturma eylemi gerçekleştirdi.

MEHMET NABİ BATUK

Son günlerde artan çocuğa yönelik taciz ve tecavüzlere tepkiler giderek artıyor. Mersin’de Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen CHP il kadın kolları üyesi kadınlar cinsel istismarlara karşı hükümetin harekete geçmesini istedi. 

“FERAY’IN ANNESİ GÖZYAŞLARINI TUTUMADI”
 Açıklamaya Mersin’de bir polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin ve babası Bekir Şahin de destek verdi. Feray’ın fotoğraflarının açıldığı açıklama da anne Aysel Şahin duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

“2017 YILINDA 387 ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI”
Kadınlar adına açıklama yapan CHP il kadın kolları başkanı Pakize Güler,  çocuk taciz ve tecavüzlerinin insanlığın midesinin kaldıramayacağı vahşet boyutuna ulaştığını söyledi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin çağrısı ile 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendiğini belirten Güler, “İsterdik ki Kanun Hükmünde Kararnamelerin keyfi uygulandığı ülkemizde sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaları satır satır inceleyip cezai ve hukuki işlemleri en kısa sürede devreye sokup cezai işlemleri baskın hızı ile çözebilen devlet bu hassasiyeti Kadın ve Çocuk istismarları ve cinayetlerinde de gösterseydi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine; 2015 yılında 303 kadın, 2016 yılında 328 kadın, 2017 yılında ise 409 kadın cinayeti işlendi ve 332 kadına cinsel şiddet uygulandı.
Platformun verilerine göre, 2017 yılında 387 çocuk cinsel istismara uğradı. Çocuklar kaldıkları yurtlarda, okullarında öğretmenleri, okul çalışanları tarafından ve evlerinde istismar edildiler. İstismara uğrayan bu çocukların gelecekleri ellerinden alınıyor, öldürülüyorlar. 2017’de öldürülen 20 çocuğun yarısı, babası tarafından öldürüldü” diye konuştu.

“ÇOCUK İSTİSMARI DAVALARIN YÜZDE 700 ARTTI”
Son 10 yılda çocuk istismarı davaların yüzde 700 arttığını vurgulayan Güler, “TÜİK verilerine göre Türkiye’deki adliyelerdeki dört tecavüz davasından biri çocuklarla ilgili. Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği’nin (İMDAT) hazırladığı ‘2016 Çocuk İstismarına Yönelik Rapor’a göre, Türkiye’de tecavüzcülerin tahminen yüzde 5’i ortaya çıkarken yüzde 95’i gizli kalıyor. Çocuk istismarı nedeniyle Adli Tıp Kurumu’na başvuranların sayısı da artıyor. 2015 yılında çocuk istismarına yönelik açılan dava sayısı 16.957 ve 4751 dosya beraatle sonuçlanıyor. 2015 yılında bu sayı 16.957 iken 2017 yılında Çocuk istismarına yönelik açılan toplam dava sayısı 40 bin 266.  Çocuğun cinsel istismarında Türkiye dünya listesinde 3’üncü sırada. Türkiye’deki cinsel suçların yüzde 46’sı çocuklara karşı işleniyor. Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı bugün çıkmış ‘çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir’ diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi “söylediği başka yaptığı başka” olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, “Çocuk İstismarı” mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir” diye konuştu.
Kadınlar açıklamanın ardından çocuk istismarlarına dikkat çekmek için 15 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA