“2019 MERKEZİ SEÇİM SONUCUNU YEREL YÖNETİM SONUÇLARI BELİRLEYECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“2019 MERKEZİ SEÇİM SONUCUNU YEREL YÖNETİM SONUÇLARI BELİRLEYECEK”


 

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, 2019 yerel seçimlerinin önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’de şimdiye kadar hemen hemen hep yerel yönetimleri merkezi yönetim seçim sonuçları belirlemiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ben bu kez 2019 yılında yerel yönetimler tarafından beli

GİZEM EKİCİ

Toros Üniversitesi Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KEYAM) tarafından, “2019’a Giderken Yerel Yönetimler” konulu panel gerçekleştirildi.
Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezinde gerçekleşen zirveye; CHP Mersin Milletvekili D. Fikri Sağlar, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Bözek, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayları Vahap Seçer, Selçuk Dereli, CHP Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan,  CHP Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, MÜSİAD Yönetim Kurulu ve üyeleri, MESİAD Başkan Yardımcısı Hasan Engin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin idman Yurdu Kulüp Başkanı Hamit İzol, Mersin Cemevi Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri, akademisyenler, siyasi parti ve sektör temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“BELEDİYELER HER GEÇEN GÜN DAHA DA ÖNEM KAZANIYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan zirvenin açılış konuşmasında ilk sözü alan KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bilindiği gibi yerel yönetimler, özellikle de belediyeler her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bunun birkaç nedeni var, birincisi nüfusla ilgili. Şehircilik şurasında nüfusumuzun %88’nin belediyelerde yaşadığı söylendi. Yakında geri kalan 51 ilin de bütün şehir yasasına tabi olduğu takdirde nüfusun %100’ü belediyelerde yaşamış olacak. Bu neden bile tek başına belediyelerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu toplantılarda yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin en az ülkeleri yöneten iktidarlar kadar önemli olduğunu tescillemiş durumda. Son olarak bildiğiniz üzere Türkiye’nin sosyo ekonomik, sosyo politik, kültürel, etnik ve inançsal sorunları var. İnanıyorum ki eğer yerel yönetimler güçlendirilirse sadece beledi sorunları çözmekle kalmayacak, aynı zamanda bu sorunların çözümüne de büyük katkılar sunacaklardır” şekline konuştu.

“BELEDİYECİLİK SİYASİ ANLAYIŞ DEĞİL, İNSANİ BİR YAKLAŞIMLA YAPILMALI”
Açılış konuşmasında söz alan Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren de, Toros Üniversitesi olarak farklı bir pencereden dünyaya baktıklarını belirterek, “İnsanların içinde yaşadıkları topluma karşı sorumlulukları vardır, bunu yerine getirebilmek için de bilinçli olmak lazım. Bilinç sadece teori ile değil pratiği de kapsar, şuan da bütün bölümlerimizde öğrencilerimiz teori ile pratiği bir arada götürüyorlar ”dedi. 
Belediyeciliği hiçbir zaman siyasi bir görev olarak görmediğini de sözlerine ekleyen Özveren, “Belediyeciliğin siyasi bir anlayış doğrultusunda değil, insani bir yaklaşımla görevini yerine getirmesi lazım. Misafir belediye başkanlarımızın bu konuda örnek insanlar olduğunu düşüyorum” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANLARI HİZMET GÖTÜRÜRKEN AYRIM YAPMAMALI”
Açılış konuşmalarının ardından Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, “Yerel Yönetimlerde Model Yaratmak” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’de Anayasanın 127. maddesine göre merkezi yönetimin yerinden yönetim birimleri üzerinde vesayet kullanma yetkisi vardır” dedi. Merkezden yönetim birimi, yerel yönetimlerin vasisi konumunda olduğunu hatırlatan Karayalçın, “Belediye başkanları hizmet götürürken ayrım yapmamalıdır. Bütünşehir modeli ile hizmet alanı genişledi, yaşadığınız yer neresi olursa olsun büyükşehir sizlere hizmet getirmek zorunda” dedi.
2019 yerel seçimlerinin önemine de dikkat çeken Karayalçın, “Türkiye’de şimdiye kadar hemen hemen hep yerel yönetimleri merkezi yönetim seçim sonuçları belirlemiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ben bu kez 2019 yılında yerel yönetimler tarafından belirleneceğini iddia ediyorum” dedi.
Karayalçın’ın sunumunun ardından “2019’a Giderken Yerel Yönetimler” konulu panele geçildi. Moderatörlüğünü KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer’in yaptığı panele, Bursa Nilüfer Belediye başkanı Mustafa Bozbey, Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Muğla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşmacı olarak katıldı. Panelde konuşan Belediye Başkanları bölgelerinde yaptıkları hizmetlerden ve Belediyecilik deneyimlerinden örnekler verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA