MTSO’DA İLK UYUŞMAZLIK ÇÖZÜLDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’DA İLK UYUŞMAZLIK ÇÖZÜLDÜ


 

Mart ayında resmi olarak açılacak olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nde ilk uyuşmazlık, tarafların uzlaşmasıyla çözüldü.

MTSO’dan yapılan açıklamaya göre; Oda Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, hazırlıklarını tamamladı. Mart ayı ile birlikte zorunlu hale gelmesinin ardından arabuluculuk hizmeti almak isteyen işçi ve işverenler bu merkez aracılığıyla daha konforlu bir ortamda hizmet alıp Oda’nın sunacağı sekreterya desteğinden faydalanabilecek.

Merkezde gerçekleşen ilk toplantıya, Mersin Arabulucular Derneği Başkanı Av. Kadir Arıkan, arabulucu olarak katıldı. Toplantıda, işveren ve aynı zamanda MTSO Meclis Üyesi Fuad Akbaş, işçiler Adnan Ekin ve Hüseyin Ekin ile mahkemeye gitmeden anlaşmaya vardı. 

“TARAFLAR AÇISINDAN BÜYÜK BİR HİZMET”
Toplantıda konuşan Mersin Arabulucular Derneği Başkanı Avukat Kadir Arıkan, MTSO’nun bu hizmeti vermesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. 
Merkezin, taraflar açısından büyük bir hizmet olduğunu belirten Arıkan, “Başta MTSO Başkanı Şerafettin Aşut olmak üzere, emeği geçenleri kutluyorum. Ayrıca MTSO’nun bu hizmeti,  sadece üyelerine değil, Mersin’de faaliyet gösteren arabuluculara açmış olması da ayrıca gurur verici” dedi. 
Arıkan, işveren-işçi uyuşmazlıkları dışında işveren-işveren uyuşmazlıklarını da çözecek olan bu merkezin arabuluculuk faaliyetlerini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Bu merkezin, bir sivil toplum kuruluşu tarafından açılmış olması ve adliye dışında olması nedeniyle, tarafların kendilerini daha özgür ve rahat hissetmesini sağlayacağına dikkat çeken Arıkan, “Bu da uyuşmazlıkları olumlu yönde sonuçlandırır. Ayrıca merkez, bizim çalışmalarımızı da kolaylaştıracaktır” diye konuştu. 
Zorunlu arabuluculuk uygulamasının hayata geçmesine ilişkin değerlendirmede bulunan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, başta Oda üyeleri olmak üzere sorun yaşan işçi ve işverenlerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. 
Artık iş davaları açılırken önce arabulucuya başvurulması şartı aranacağını vurgulayan Aşut, düzenleme için hükümete ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
İş dünyasının işlerini kolaylaştıracak her projede yer aldıklarını vurgulayan Aşut, arabuluculuk hizmetinin de iş dünyasının işlerini kolaylaştırması nedeniyle bu merkezi açtıklarını belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA