MERSİN TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI


 

Mersin Uluslararası Tarım Fuarı 13’üncü kez kapılarını araladı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık Tarafından Yenişehir Fuar Merkezi’nde organize edilen Fuar, 25 Şubat’a kadar açık kalacak.

GİZEM EKİCİ

Tarım sektörünün önde gelen temsilcileri, alıcılar ve satıcılar 13’üncü Mersin Uluslararası Tarım Fuarı’nda buluştu. 22 – 25 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan Fuar, 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 
Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Arif Abalı ile CNR Holding Genel Müdürü Mustafa Tokatlı’nın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Fuara, yerli ve yabancı 100 firma katılıyor. Yaklaşık 7 bin metrekare alan üzerinde düzenlenen Fuarı yerli ve yabancı 30 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. 
Fuar, sera malzemeleri, sulama makine ve ekipmanları, fide, fidan, tohum, organik gübre, hayvancılık ekipmanları, hayvan besleme, yem üretimi ile ilgili pek çok ürün ve tarımsal teknolojiye ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda Fuar süresince düzenlenecek konferans ve etkinlikler çerçevesinde, çiftçiler bilinçli tarım uygulamalarındaki en son teknoloji ve uygulamalarla buluşacak. Bu yıl ilk defa sektörlerinde lider konumunda olan Bayer, Sygenta ve SGS gibi dünya markası firmalar da katılıyor. 
Pozitif Fuarcılık ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, Tarım İl Müdürlükleri iş birliğinde Fuarda; Adana, Amasya, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Kayseri, Niğde’nin de aralarında bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanından sektör profesyonelleri ağırlanacak.

“TARIM GIDA SEKTÖRÜ ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ HALİNE GELDİ”
Fuarın açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, dünyanın hızla değişen demografik yapısının, artan nüfusun ve kentleşen dünya nüfusunun tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerini ulusal güvenlik meselesi haline getirdiğini söyledi. Bu işin tüm gelişmiş dünyada üç payandası bulunduğuna dikkat çekerek bu payandaları, “Devlet, yani kamu ayağı, özel sektör, yani üreticiler ve yerel yönetimler” olarak açıklayan Başkan Aşut, bu payanlardan biri eksik kalırsa o sektörde gerçek bir gelişme beklenemeyeceğini söyledi. 
Aşut, “Bu üç temel payanda ulusal anlamda yaratmak istediğimiz yüksek teknolojili üretim vizyonunu daha çok sahiplenmeli” diye konuştu. 
Fuara bu yıl ilk kez katılacak ve sektöründe lider konumundaki markaların bulunmasının Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarının önümüzdeki yıllarda gelişimi için çok değerli olduğunu kaydeden Aşut, bölgenin cazibe merkezi haline gelmesinde büyük rol oynayacağını söyledi. “Ülkemin üreticisine olan güvenimle, büyüyen Türkiye’nin ve büyüyen Mersin’in potansiyeline olan inancımla, Mersin’in, Türkiye’nin tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında daha iddialı bir merkez olacağına inanıyorum” diyen Aşut, fuarın kent, bölge ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını diledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA