ZİRAİ ARAZİLER TAŞKINDAN KORUNACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZİRAİ ARAZİLER TAŞKINDAN KORUNACAK


 

Ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Mersin’de özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Mersin’e yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Mersin’de 2017 yılında 11 adet tesis hizmete açıldı.

1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Mersin’de bir adet baraj, bir adet gölet, bir adet içme suyu tesisi, bir adet sulama tesisi ile 7 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tesisler için 72 milyon TL tutarında harcama yaptı.
Tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile 661 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık 500 bin TL katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca hizmete açılan taşkın koruma tesisleriyle Mersin ili, Anamur ilçesi, Gözce Köyü, 6 mahalle ve 100 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Mersin’de büyük yatırımlara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi: “Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Mersin’de sadece geçtiğimiz yıl 11 adet tesisi hizmete açtık. Burada hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA