BU FESTİVAL KAÇMAZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU FESTİVAL KAÇMAZ!


 

16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali başlıyor. Aralarında Mersin’in de olduğu 8 şehirde kadınlarla buluşacak festivalde izleyiciler “kadın yönetmenlerin” “kadın filmlerinden” öte, sinemaya ve hayata farklı kadrajlar açan kadınların, 21. yüzyılın ustalarının “sinemayla dansını” iz

GİZEM EKİCİ

Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi, bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 16.’sını  düzenliyor. 10 Mart’ta İstanbul’da başlayacak festival, 10 Mayıs’a kadar Trabzon, İzmir, Antalya, Bodrum, Mersin, Adana, Diyarbakır dahil 8 şehirde kadınlarla buluşmaya hazırlanıyor. Festival Baharı, Filmmor’un ardından, Uçan Süpürge ile devam edecek.
16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde izleyiciler “kadın yönetmenlerin” “kadın filmlerinden” öte, sinemaya ve hayata farklı kadrajlar açan kadınların, 21. yüzyılın ustalarının “sinemayla dansını” izleme olanağı bulacak. Türkiye ve dünyadan 48 filmle birlikte söyleşiler, atölyeler, toplu gösterimlerle dolu dolu bir program sunacak festival bu yıl: “Ne Söz Biter, Ne Yol, Ne de Düş” diyor.

KADINLARIN SİNEMASI, KADINLARIN FESTİVALİ
Filmmor Kadın Kooperatifi, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Antalya Kadın Dayanışma Derneği, Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği, İzmir Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Kadın Emeği Kolektifi Derneği, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği ve Adana Kadın Platformu dayanışması ile 16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali; 8 şehirde, 2 ay boyunca tüm gösterimler ve etkinliklerini, bu yıl da ücretsiz olarak kadınlarla buluşturacak. 

FESTİVAL PROGRAMINDAN İLK BİLGİLER 
Film programında; Kadınların Sineması; Komşu Komşunun Filmine Muhtaç seçkisi; Kadınlar Vardır; Bedenimiz Bizimdir: Cinsel Taciz; Cins-iyet-ler; Toplu Gösterim: Fiona Tan bölümleri altında gösterilecek filmlere ek olarak Çocuklara Özel Seans var. 
Etkinliklerde ise Kendine Ait Biz Cüzdan: Yeni Kuşak Kadın Yapımcılar ve Vakti Geldi: Film Endüstrisinde Cinsel Taciz panelleri, Kısa Film Atölyesi, Feminist Bellek: Kate Millett ve Şirin Tekeli özel etkinliği  ön plana çıkıyor. Kadınlar Vardır forumunda sinema sektörü bileşenleriyle buluşmalar ve söyleşiler düzenlenecek. 

AJANDANIZA ŞİMDİDEN NOT EDİN 
Programı, katılımcıları, etkinlikleri ve film atölyeleri her yıl merakla beklenen Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 16. yılında da kadınlarla buluşmak için gün sayıyor. Festival şehirler ve tarihleri;  İstanbul, 10-17 Mart; Antalya, 23-25 Mart; İzmir, 30 Mart-1 Nisan; Trabzon, 6-8 Nisan; Bodrum 13-15 Nisan, Mersin 20-22 Nisan, Adana 27-29 Nisan, Diyarbakır, 4-6 Mayıs. Filmmor’un ardından, Festival Baharı; Uçan Süpürge ile 17 Mayıs’a kadar sürecek. 
16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde, kadınlar, 8 şehirde, yeryüzünde konuşulan yüzlerce dilde, yüzlerce yönetmenden 48 film izlemenin yanı sıra; sözlerini, yollarını, düşlerini, masallarını, şiirlerini, öykülerini, şarkılarını, umutlarını, dirençlerini, deneyimlerini ve üretimlerini paylaşma imkanı bulacak.
Festival programı ve detaylar 27 Şubat’ta yapılacak basın toplantısı ile ayrıntılı olarak paylaşılacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA