BİR BU KALMIŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR BU KALMIŞTI!


 

İki sezon önce Süper Lig’de mücadele eden bugün ise 3. Lig’e düşerek tarihinde bir ilk yaşayan Mersin İdman Yurdu adeta ibrelik oldu.

ALİ ŞANLI

Mersin’de 16 Ağustos 1925 yılında Ziraat Bankası memuru İbrahim Yekta, öğretmen İbrahim Bigam, Gençlik ve Spor İl Müdürü Edip Buran, gümrükçü Rauf Süleymaniyeli, Sami İstanbullu, postacı Semih Can ve arkadaşları tarafından kurulan Mersin İdman Yurdu, yok olmanın eşiğine geldi.
Tarihinde bir süre Çukurova İdman Yurdu adı altında da mücadele eden Kırmızı Şeytanlar kuruluşundan 1949 yılına kadar bölge birinciliğini kimseye kaptırmadı. Daha sonra 1963 yılında Türkiye Amatör Futbol Şampiyonu olarak ilk kez profesyonel lige adım atan Mersin İdman Yurdu yine tarihinde ilk defa 3’cü ligde oynayacak.

İLK DEFA OYNAYACAK
Şuana kadar oynanan liglerde bir alt lige düşen ilk takım olarak dikkat çeken Mersin İdman Yurdu’nun, daha önce oynamadığı 3’cü ligde mücadele edecek olması taraftarını derinden üzüyor. 3. Lig, Türkiye’nin en alt profesyonel futbol ligi, ancak 1969’da kurulduğu için Mersin İdman Yurdu bu ligde daha önce oynamamıştı. İlk defa bu ligde mücadele edecek olan Kırmızı Lacivertlilerde nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden merak konusu oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA