DÖNÜŞÜM PLANLARI YENİDEN ŞEKİLLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DÖNÜŞÜM PLANLARI YENİDEN ŞEKİLLENİYOR


 

Mersin’de 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’nın kabul edilmesi ile kentsel dönüşüm çalışmalarında revizyona gidiliyor.

İlk olarak Toroslar ilçesindeki 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alan sınırları yeniden düzenlenmek üzere revize edildi. Dönüşüm için Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi üzerinde kamulaştırma yapılmıştı. 

KIYMET GÖKÇE 

Mersin’de yıllardır beklenen 1/5 bin ölçekli Nazım imar Planları’nın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde onaylanmasının ardından kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden düzenleniyor. 
Bu kapsamda ilk olarak; Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz günlerde yapılan Şubat ayı meclis toplantının ikinci birleşiminde ilk olarak Toroslar ilçesi ile ilgili düzenleme gündeme geldi. Gündem maddesi gereğince; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12/01/2018 tarihli ve 86 sayılı ara kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen, Mersin İli, Toroslar İlçesi, 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alan sınırlarının iptal edilmesi ile ilgili, 17/01/2018 tarihli komisyon raporu katip üye tarafından okundu.
Konunun görüşülmesi ve oylanması sonunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 73. Maddesine göre “Belediye, Belediye meclisi kararıyla, konut alanları, sanayi alanları, ticaret alanları, teknoloji alanları, kamu hizmeti alanları, rekreasyon alanları ve her türlü sosyal donatı alanları oluşturmak, eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore etmek, kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak veya deprem riskine karşı tedbirler almak amacıyla kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulayabilir” deniliyor.
5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. Maddesinin (e) bendine göre ‘Belediye Kanunu’nun 69. ve 73. maddelerindeki yetkileri kullanmak’ ifadesi yer alırken bu kapsamda; Toroslar 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 09.02.2015 tarihli ve 134 sayılı kararı ile ilan edilmişti. 
Düzenleme kapsamında Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi üzerinde kamulaştırma yapılırken, söz konusu alanda nazım imar planı revizyonunun mecliste görüşülmesine devam ediliyor. Onaylanacak planlara göre sınırlar yeniden düzenleneceğinden, proje bütünlüğünün bozulmaması amacıyla ilgili teklifin uygun görüldüğüne dair komisyon raporunun kabul edilerek, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince onaylanmasına, yapılan işari oylama neticesinde, mevcudun oy birliği ile karar verildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA