TARTIŞMALI İSİM YİNE SAHADA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI İSİM YİNE SAHADA!


 

Milletvekilliği seçimlerinde son anda adaylıktan çekilen işadamı Mustafa Baysan, bu defa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sahaya indi.

2014 genel seçimlerinde 4. sıradan milletvekili gösterilmesi ile son anda adaylıktan çekilen Mustafa Baysan yerel seçim öncesi sahaya indi! CHP’li iş adamı kimliği ile Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Baysan, bu ziyareti de yayınladığı basın bülteni aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. 

Ziyarette il yönetim kurulunun çok kritik bir süreçte önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Baysan, Türkiye’nin 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi çok ciddi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Türkiye’nin içinden geçtiği bu süreçte herkesin kişisel hesaplarını, duygularını, menfaatlerini törpülemesi gerektiğine vurgu yapan Baysan, “Hedef Türkiye, hedef demokrasi, insan hakları” dedi.
Kamuoyunda “Büyükşehir belediyesi aday adayı olduğu” yönünde dillendirilen konuya da değinen Baysan, şunları söyledi: “Her siyasetçinin hayalinde bir yer vardır. Ama Mustafa Baysan’ın hayalinde ne milletvekilliği ne Büyükşehir belediye başkanlığı ne de il, ilçe başkanlığı var. Demokratik Türkiye var. Bunu kesinlikle kamuoyunun bilmesini istiyorum. 35-40 yıldır bu partinin üyesiyim. Bu partinin değişik kademelerinde görev aldım. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kiminle tek bir oy fazla alınacaksa; ben onun emrindeyim. Hiç kimseye ön şartım falan yok. 2019’da yeter ki bir oy fazla alsın. Siyasi birlikteliğimizin temelinde Türkiye menfaati vardır. Ülke menfaati vardır. Parti menfaati vardır. Partide her türlü göreve de her zaman hazırım. Bu partide kapıcılık da olur, il yönetim kurulu üyeliği de kurultay delegeliği de büyükşehir belediye başkanlığı da olur, milletvekilliği de olur ve hiçbir şey olmaz. Bizim bütün hedefimiz demokratik, laik bir Türkiye. Gelişmiş bir Mersin. Hiçbir beklentim yok. Kim olursa onun emrinde olmaktan gurur duyarım.”

“MİLLETVEKİLİ SAYISI ORANINDA DELEGE ÖNERİSİ”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçmiş dönem görev almış il başkanlarını davet ettiğini dile getiren Baysan, siyasette vefanın çok önemli olduğunu vurguladı. Tüzük kurultayının çok önemli olduğunu ifade eden Baysan, tüzük kurultayında illerin çıkardığı milletvekili oranına göre delege sayısının belirlenmesi önerisinde bulundu.

“TÜRKİYE’Yİ TEKRAR PARLAMENTER REJİME EVRİLMESİNİ SAĞLAYACAK YOLU AÇMAK”
CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da 2019’un çok önemli olduğuna işaret ederek, “Bize sorumluluk veriliyor, büyük bir yükün altına giriyoruz. Bu yük çok ağır.  Ama o kadar da değerli. İl başkanlığı bir sorumluluk makamı. Verilen sorumluluğun bilincindeyiz. Tek hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarıya ulaşarak Türkiye’nin önünü açmak, tek adam rejiminden Türkiye’yi tekrar parlamenter rejime evrilmesini sağlayacak yolu açmak. Buna giden yolda ara hedefimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde iktidara gelmek. İlçelerimizin çoğunluğunda gelmek. Gelebilecek durumdayız. Bu da elbirliği ile olur. Bütün partililerimiz de bu bilinç içinde. Herkes kişisel hırslarını yok edecek” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA