125 YILLIK TARİHİ ÇARŞI 1 GÜNDE YIKILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

125 YILLIK TARİHİ ÇARŞI 1 GÜNDE YIKILDI


 

Akdeniz İlçesinde 125 yıllık Tarihi Küçük Çarşı Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel tasarım ve dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılırken, çarşı esnafı kış ortasında sokağa atıldı.

SONER AYDIN

Mersin’deki en eski tarihi çarşılardan biri olan ve 125 yıllık geçmişe sahip Küçük Çarşı, Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Tasarım ve Yenileme projesi kapsamında yıkıldı. Önceki günlerde küçük çarşı içersinde bulunan, baharatçılar, lokantacılar mahkeme kararı ile zorla yerinden çıkartılmıştı. Son olarak esnafın ‘kıştan sonra çıkalım’ isteğine kulak tıkayan yöneticiler, tüm girişimlere karşı dükkânları yıktı. Cuma günü sabah saatlerinde küçük çarşıya giren ekipler, ilk olarak tarihi çarşının çatısını söktü. Söküm işlemlerinin ardından dükkân duvarları da iş makineleri yıkılırken; kış ortasında sokağa atılan esnaf ise kara kara düşünüyor. Söz konusu Tarihi Küçük Çarşı yıkım işlemlerinin ardından yeniden inşa edilecek. Proje hakkında ayrıntılı bilgi edinilemezken, yapılacak yeni dükkânların ihale usulü ile kiraya verileceği öğrenildi. Eski çarşı esnafı ise yıllardır işlettikleri dükkanların rant uğruna ellerinden alınmasından çekiniyor.

BELEDİYE ESNAFIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMADI, İŞ YERLERİNİ YIKTI!

Büyükşehir Belediyesi tarafından sabah saatlerinde elektrik ve suyu kesilen Tarihi Küçük Çarşı, belediye ekiplerince yıkıldı. Eşyalarını kelepir fiyatına satmak zorunda kalan esnaf, Başkan Kocamaz’a sitemde bulundu. Yaz ayına kadar süre talep etmelerine rağmen kendilerine olumlu bir yanıt verilmediğini kaydeden Çarşı esnafları, “Bugün sabah elektrik ve suyumuzu kestiler. Sonra belediyeden ekipler gelip çarşımızı yıktı. Biz defalarca borçlarımız, harçlarımız için yaz ayına kadar zaman istedik. Ama bize derman olmadılar. Halimiz ortada. 1200 liralık dolabımın faturası duruyor. Satmak istiyorum 300 liraya dahi alan yok. Buzdolabımı ancak 100 liraya satabildim. İş yeri bakamıyoruz. Kiralar çok pahalı. Gidecek yerimiz yok. Bize önceden yer sözü verdi Büyükşehir Belediyesi, ama yerine getirmedi. Bu ona yakışmadı” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA