KAPILARINI YENİDEN AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAPILARINI YENİDEN AÇTI


 

Mersin Amatör Liglerinde bir döneme damgasını vuran Binevlerspor, kapılarını yeniden açtı.

ALİ ŞANLI

Binevler, Akbelen Mahallesi'nde bir semtin adıydı, amatör liglerde yer alana kadar.1986 yılında kurulan, kurulduktan sonra amatör futbola damga vuran Binevlerspor birbirinden değerli futbolcular ve spor adamları yetiştirdi.

1986 yılında Şeref Ertaş ve Mithat Ertaş öncülüğünde amatör spora merhaba diyen Binevlerspor birçok defa Türkiye şampiyonlarına katılarak gücünü her platformda gösterdi.
2000’li yılların başlarına kadar Amatör kümelerde gerçekten de para almadan ya da çok küçük primler karşılığında veya sezonluk bir buzdolabı ya da çamaşır makinesine oynayan futbolcular vardı. İşte öyle bir dönemde kurulan Binevlerspor Kulübü futbolun içine paranın yavaş yavaş girmeye başladığı dönemde kulüpler için de değişim artık kaçınılmaz olmaya başlamıştı. İşte böyle bir dönemde 2001 yılında kısa sürede efsane ve bir spor kulübünden fazlası olan Binevlerspor isim değişikliğine giderek Toroslar Belediyespor oldu.

15 YIL ARADAN SONRA YENİDEN AÇILDI
15 yıl boyunca kapalı olan kulüp daha önce bu takımda forma giyenlerin çabaları ile yeniden sahalara döndü. Gönüllü olarak takıma geri gelen, hiç bir beklentisi olmayan,gönülden kulübe bağlı olan isimler Binevlerspor'u yaşatarak eski günlerine getirmenin mücadelesine girdiler. Şuan ki Başkan Tuncer Sivas’ın kulübün ilk futbolcularından olması, kulübü tanıyor olması belki de başarıya gitmenin en kestirme yolu olarak da görülebilir.
2.Amatör Kümeden futbol hayatına giren Binevler ilk 2 haftada 2'de 2 yaparak adından uzun yıllar söz ettireceğinin habercisi olarak değerlendirmeye başladı bile.

BABA OĞUL AYNI TAKIMDA
ASKF Başkanı Mithat Ertaş'ın çabaları ile kurulan Binevlerspor'da zaman zaman kulüplerde olan ilginç sayılabilecek olaylarda yaşanmıyor değil. İlk kuruculardan olan Mithat Ertaş'ın oğlu İbrahim Ertaş’ın da bu takımda forma giyiyor olması futbolun birleştirici gücünü ve sevimli yüzünü bir kez daha ortaya koyuyor.
Kulübün kuruluşunda fikir babası olan Şeref Ertaş ve oğlu Sertaç Ertaş da Binevler çatısı altında buluşan baba-oğul kervanına katılarak unutulmazlar arasına girdiler.

2 EFSANE KULÜPTE
Amatör futbol denince her kentte bazı isimler ön plana çıkar. Mersin'de de böyle bir kaç isim var. Bunların içinde yer alan Uğur Bıyık ve Aziz Filiz Binevlerspor'un her evresinde olmuş kulüp için efsaneleşmiş 2 isim olarak ön plana çıkıyor.
Binevlerspor'un 1986 yılında kurulduğunda ilk defa forma giyen birçok futbolcu tekrar aynı çatı altında toplanıp bir araya gelmesi kulübün yaşamasındaki en büyük etken olarak dikkat çekiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA